Școli doctorale acreditare. Raluca Turcan: O nouă lovitură din partea Guvernului Dragnea 2

Raluca Turcan consideră că actualul Executiv a dat ”o nouă lovituă” mediului academic după ce Guvernul a hotărât ca școlile doctorale să își menţină acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019.

”Mediul academic din România a primit o nouă lovitură din partea Guvernului Dragnea 2.

Evaluarea și ierarhizarea Școlilor Doctorale ar trebui făcute anual. De patru ani de zile Guvernele au tot amânat punerea în practică a Legii!

Guvernul PSD-ALDE nu se dezminte: va continua risipa din banii publici încă doi ani de zile. Doi ani în care nu vom ști care universitate îndeplinește condițiile de calitate și care nu, însă toate vor primi aceiași bani de la bugetul de stat. Și în următorii doi ani studenții care vor fi înmatriculați la Școlile Doctorale din România nu vor avea garanția că vor beneficia de studii de calitate.

Școlile Doctorale trebuie să fie EVALUATE și ACREDITATE: programele de studii trebuie ierarhizate, iar universitățile clasificate și finanțate în funcție de poziția pe care se află, în funcție de performanță.

PNL solicită Ministrului Educației să demareze, conform legii, procedurile de evaluare și acreditare a Școlilor Doctorale, ierarhizarea programelor de studii și clasificare a universităților. Fără această procedură, calitatea diplomelor va fi, la nivel de ansamblu, sub standardele așteptate.

Având în vedere ultimele scandaluri din universități privind doctorate plagiate sau diplome cumpărate, Guvernul Dragnea 2 aruncă o pată de umbră asupra tuturor instituțiilor de învățământ. Ori, în România există zeci de universităţi şi mii de profesori şi doctoranzi care urmăresc integritatea si calitatea academică. Autoritățile statului ar trebui să-i respecte. Din acest punct de vedere nu trebuie tolerată lipsa de etică și performanță, nu se poate face rabat de la calitate prin adoptarea de acte legislative pe furiș.

Universitățile trebuie încurajate să ridice ștacheta și să-și recâștige locurile în topurile internaționale în funcție de performanțele academice. Prin astfel de OUG-uri, Guvernul Tudose continuă politica Guvernelor Ponta de a afecta imaginea universităților și a nu sprijini calitatea, etica și integritatea academică.”, scrie Raluca Turcan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel