Codrin Ștefănescu: Premierul e obligat moral să participe la referendum

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la decizia premierului Viorica Dăncilă de a vota la referendumul de pe 26 mai, că aceasta este obligată moral să participe, în condițiile în care Guvernul implementează și alocă bani pentru acest scrutin.

"La inițiativa lui Klaus Iohannis, Guvernul a trebuit să implementeze acest refrendum, așa că premierul e logic că e obligată morală să participe la acest vot. Dacă ea e șeful Guvernului și a alocat bani pentru referendum, e normal ca în calitate de prim-ministru să voteze, și să nu boicoteze", a declarat Codrin Ștefănescu, miercuri pentru MEDIAFAX.

El a precizat că acest fapt nu înseamnă că Viorica Dăncilă se împotrivește declarațiilor din PSD

Totodată, Ștefănescu a susținut poziția sa de a nu vota la referendum, ci doar la europarlamentare, în 26 mai.

"În calitate de cetățean al României, pe 26 mai voi vota cu PSD și nu voi vota la referendum. Declarația mea și a altora e în nume personal. Așa cum multă lume se declară pro sau contra referendumului. Probabil că unii lideri din PSD vor face la fel", a completat acesta.

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a anunțat, miercuri, că va vota la alegerile europarlamentare din 26 mai, însă va refuza buletinele de vot pentru referendumul pe justiție, precizând că nu vrea să fie complice la fals și uz de fals.


Anterior, premierul Viorica Dăncilă anunțase, miercuri, în timpul unei vizite făcute în județul Bacău, că va merge duminică la vot și va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel