Cod portocaliu pentru aviaţie din cauza erupţei vulcanilor Kizimen şi Şiveluci din Kamceatka

Kamceatka
Kamceatka

Vulcanii Kizimen şi Şiveluci din Peninsula Kamceatka (Orientul Extrem rus) au continuat să arunce în ultimele ore coloane de cenuşă şi gaz, astfel încât norii de cenuşă se întind pe zeci de kilometri în direcţia nord-est, punând în pericol zborurile din zonă, au avertizat vineri experţii ruşi citaţi de RIA Novosti şi Interfax.

"Cel mai activ la această oră este vulcanul Şiveluci. Cu o zi înainte, acesta a aruncat mai multe coloane de cenuşă şi gaze la o înălţime de peste 4 kilometri deasupra nivelului mării", a specificat un reprezentant al filialei din Kamceatka a Serviciului de geofizică de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei, indicând că, în urma activităţii celor doi vulcani, a fost instituit codul portocaliu de atenţionare pentru aviaţie.

În ultimele 24 de ore, mai mult de 124 de evenimente seismice s-au produs în zona vulcanului Şiveluci, a indicat expertul menţionat, adăugând că lava incandescentă continuă să curgă în valuri pe versantul sud-estic al vulcanului, dar fără a pune în pericol aşezările umane din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel