Cod administrativ. Sorin Roșca Stănescu: Este un fals. Motiv ca Iohannis să fie suspendat

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat gestul său, la Antena 3.

"Sunt două chestiuni total diferite: desfiinţarea pragului este un fals vehiculat de adversarii PSD şi ai acestui act normativ. Nu se desfiinţează pragul de 20%, este obligatoriu. Dar dacă o autoritate poate să ia decizia să coboare acest prag, să-l coboare (...) Fac o speculație. Legea este permisivă şi lasă la latitudinea unor comunităţi, autorități să meargă spre un prag mai mic.

Preşedintele Iohannis a respins 25% din legile care i-au fost prezentate. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România sub niciun preşedinte. El acţionează cu rea-credinţă şi încearcă să blocheze activitatea celei mai importante puterii în stat, Parlamentul României. Ăsta este un motiv pentru ca Iohannis să fie suspendat", a spus Sorin Roșca Stănescu, la Antena 3. 

Citește și: Iohannis, sesizare CCR pentru modificarea Legii organizării administrative a României

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24