CNAIR a reziliat contractul cu firma care construia sectorul Chețani-Câmpia Turzii

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat  rezilierea de către a CNAIR a contractului cu firma care construia un sector al A3. Este vorba despre sectorul cuprins între Chețani și Câmpia Turzii unde lucrările avansau foarte greu. Lucrarea va fi din nou evaluată și scoasă la licitație.

Contractul a fost reziliat joi, a anunțat ministrul Drulă. Potrivit acestuia, progresul pe șantier în ultimele cinci luni a fost de 1%, așa că autoritățile au decis să renunțe la constructor, informează Mediafax.

Lucrările pe sectorul Chețani și Câmpia Turzii al A3 au început în 2016 și au fost realizate în proporție de 40%.

„Istoria acestei licitații, derulate în 2015, este și o lecție despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor. În acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a dezvăluit faptul că decizia rezilierii contractului a fost luată în condițiile în care constructorul a ajuns în insolvență.

„Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, dar a sosit momentul în care trebuie să spunem „Destul!”. Este soluția pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune niște proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent”, a mai spus Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel