CNA, suspendare Realitatea Tv. Dobrovolschi, ce consideră Iohannis: Foarte periculoasă!

Realitatea Tv a cerut un punct de vedere președintelui Klaus Iohannis după decizia CNA de a fi suspendată pentru 10 minute emisia, joi, la ora 19.

Cea care a transmis opiniile președintelui a fost purtătoarea sa de cuvânt, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, miercuri după amiaza:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic. O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă, întrucât poate crea precedente și poate deschide calea abuzurilor asupra mass-media. Într-un stat de drept în care libertatea de exprimare este garantată, așa cum știm, și de lege, dar și de Constituție cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât această decizie aparține unei instituții publice autonome a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică tocmai a interesului public de a garanta egalitatea opiniilor și abordărilor este un lucru care nu poate fi conceput. Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul.

Președintele României, Klaus Iohannis, atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea. Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face de fapt diferența între o democrație și o autocrație. O țară care este cu adevărat democratică este o țară care are și capacitatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a-și apăra dreptul de se exprima liber”, a fost punctul de vedere al președintelui Klaus Iohannis, exprimat de purtătoarea sa de cuvânt, Madălina Dobrovolschi.

Citește și:

Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea TV: Aici vrem noi să ajungem?

Recurs compensatoriu. Chirieac, după discursul lui Iohannis: Aceasta este marea problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel