Recurs compensatoriu. Chirieac, după discursul lui Iohannis: Aceasta este marea problemă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la recursul compensatoriu.

În urmă cu puțin timp, Klaus Iohannis a solicitat guvernului să găsească soluții în această privință, precizând că nu este momentul să căutăm vinovați.

Întrebat de ce crede că președintele, după subiectul Brexit, s-a oprit la recursul compensatoriu, Bogdan Chirieac a precizat:

„Recursul compensatoriu este un subiect intens dezbătut de propagandă în acest moment, pe sistemul fake news. S-au încurcat puțin după ce la televizor au apărut secvențe în care reprezentanți de seamă ai opoziției susțineau recursul compensatoriu. Ideea pe care a mers domnul Iohannis este foarte bună. Pe cetățean nu îl interesează cine a promovat această lege, îl interesează să stea liniștit în casă”, a spus analistul politic.

Acesta a adăugat că președintele „a căsit calea potrivită să spună că nu îl interesează” cine a promovat această lege, tocmai când s-a dovedit că toată lumea a susținut recursul compensatoriu, „în frunte cu doamna Raluca Prună și domnul Dacian Cioloș”.

Bogdan Chirieac a continuat și a precizat că ieșirea președintelui pe acest subiect se datorează faptului că acesta era informat că, la ședința de azi de la Guvern, se va discuta despre recursul compensatoriu.

„Președintele era informat despre agenda guvernului de astăzi. A ieșit cu o jumătate de oră înainte să dea senzația că dânsul a pus guvernul la treabă. Indiferent de meandrele politice, această chestiune cu criminalii pe stradă interesează foarte mult publicul. La fel de mult ca pensiile și salariile”, a spus Bogdan Chirieac.

Fake news în scopuri electorale, iar problema fundamentală nu interesează pe nimeni 

„Faptul că ne ducem în zona de fake news, de aberații, iar problema fundamentală ar trebui să fie reeducarea oamenilor acestora în pușcărie, nu demența care se întâmplă acum în presa românească, nu interesează pe nimeni.

Indivizii aceștia nu ieșeau azi, dar ieșeau peste șase luni. Peste șase luni comiteau crime. Care este procesul de reeducare al acestor oameni în pușcării? În România sunt băgați într-o cameră de tortură. Și dacă aveau o urmă de umanitate în ei, când ies sunt niște fiare. Iar fiarele ucid. Schimbăm ceva? Suntem exact ca în vremea Uniunii Sovietice în sistemul penintenciar din România. Aici ar trebui să fie marele semn de întrebare al societății. Dacă au fost eliberați 10.000 de deținuți, de ce au intrat 600 înapoi în primele 30 de zile? Este un eșec groaznic al sistemului penitenciar din România și al societății românești. Aceasta este problema fundamentală”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Acesta a adăugat că cei eliberați recurg la crime pentru că sistemul nu implementează reeducarea și nu reușește să le ofere acestora „un țel, o țintă, o slujbă. Mulți dau în cap de foame. Aceste probleme nu se discută și nu sunt luate în seamă”.

„Se folosește strict propaganda cu toate nenorocirile care sunt acolo pentru a spune că ”Dragnea are mâinile pătate cu sânge”. Bine, și mai departe? Am aflat că Cioloș are mâinile pătate cu sânge, am aflat că Prună are mâinile pătate cu sânge. Am aflat că, până la urmă, toți care au votat legea le au, inclusiv domnul Iohannis, care a promulgat-o imediat”, a mai adăugat Bogdan Chirieac, care a subliniat că, deși Iohannis se opune oricărei legi, de data aceasta ”nu a spus nimic, a promulgat-o imediat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel