Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea TV: Aici vrem noi să ajungem?

Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea TV: ”Aici vrem noi să ajungem?”
Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea TV: ”Aici vrem noi să ajungem?”

Realitatea Tv a fost sancționată de CNA, marți, cu suspendare emisiei pentru 10 minute și o amendă de 15.000 de lei, iar Rareș Bogdan a intervenit telefonic la postul de știri spunându-și punctul de vedere.

”Faptul că împotriva Realității TV s-a dictat o astfel de sancțiune, care este una extrem, extrem de gravă: suspendarea emisiei pentru un post de știri care poate duce la încă o suspendare, iar la a treia se ridică licența, este o chestiune extrem de gravă pentru libertatea presei. Voi discuta cu conducerea postului, cu colegii mei, și vom sesiza ambasadele, Comisia Europeană. Am sesizat ONU, iar inspectorii ONU se află în România”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea Tv, marți după amiaza.

”Ridicarea de licență este un vot clar și asumat, este un vot dat din cauza transmisiilor pe care le-a făcut Realitatea Tv despre 10 august. Mi s-a spus direct 'Nu ar fi trebuit să faceți asta'. Am plecat de acolo convins fiind că oamenii au înțeles demersul nostru și că vor acționa în consecință. Nici nu s-a pus problema, cât am fost eu prezent în sală, despre suspendarea licenței. Au vorbit strict despre amendă. Dacă sunt derapaje verbale sunt de acord să ni le asumăm. A fost tensiunea momentului, dar ni le asumăm. Faptul că au propus suspendare emisiei este un prim pas spre închiderea Realității Tv. Pentru că așa s-a procedat și cu OTV, și în Ungaria, Venezuela, Rusia” a mai spus prezentatorul.

”Astăzi ni s-a întâmplat nouă, mâine vor fi arestați probabil reprezentanți ai opoziției când vor încerca să intre în televiziune, așa cum s-a întâmplat în Ungaria. Poimâine vor fi închise site-uri, iar peste trei săptămâni, foarte probabil, dacă mergem în ritmul ăsta, va fi restricționat internetul. Aici vrem noi să ajungem? Vă spun sincer, am lacrimi în ochi de tristețe, de supărare pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu îmi vine să cred că voi trăi astfel de momente la 30 de ani de la Revoluție”, și-a încheiat, cu vocea tremurând, intervenția Rareș Bogdan.

Citește și: Realitatea TV, suspendare emisie. Decizia CNA, explicație

Suspendarea emisiei Realitatea Tv

Consiliul Național al Audiovizualului a suspendat emisia postului Realitatea TV pentru data de 17 ianuarie, timp de 10 minute, a anunțat, marți, postul de televiziune. Potrivit acestora, decizia CNA de sancționare a Realitatea TV a fost luată pentru emisiunile difuzate în contextul protestului din 10 august. Amenda de 15.000 de lei este separată de sancțiunea suspendării emisiei, și este dată pentru fapte din alte emisiuni.

Citește și: Rareș Bogdan: SE SUSPENDĂ. Nu am crezut că voi trăi așa ceva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel