Claudia Ţapardel: Iohannis, ieşire necontrolată! Nu poate și nu știe

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

"După o lungă perioadă de tăcere totală pe probleme de politică internă, unele dintre acestea implicându-l direct, preşedintele României, Klaus Iohannis, a simţit nevoia să iasă la atac într-un mod incorect şi pe alocuri jignitor, prin folosirea termenului 'infractor', la adresa numărului trei în ierarhia statului român, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea", scrie Claudia Ţapardel într-un comunicat de presă.

„Este inacceptabilă ieşirea preşedintelui Iohannis! Nu poţi ca din poziţia de şef de stat să foloseşti un asemenea limbaj la adresa unui demnitar al statului român, chiar dacă preşedintele PSD îţi este adversar politic. Nu dovedeşti decât că, fie nu ai capacitatea și nu știi să te exprimi corespunzător funcţiei publice importante pe care o deții, fie ţi-ai pierdut orice control şi atunci vorbeşti aşa cum simţi pe moment. Ambele sunt extrem de grave şi arată că preşedintele României are lacune grave atunci când se raportează la adversarii politici”, a declarat europarlamentarul PSD, Claudia Ţapardel.

"De foarte multe ori, preşedintele Klaus Iohannis uită că se află în poziţia de a conduce un stat membru al Uniunii Europene, acolo unde regulile democratice sunt respectate cu rigurozitate și unde există o separație clară a puterilor în stat, care nu îţi permite să îţi atribui un alt rol decât cel pe care ţi-l oferă Constituţia.

Este foarte grav ceea ce face preşedintele Iohannis! Nu poţi să îţi arogi funcţia de judecător şi să te apuci să dai sentinţe despre unul sau celălalt, chiar dacă din calcule politice egoiste consideri că o astfel de abordare poate da bine la electorat. O asemenea atitudine trebuie sancţionată drastic, mai ales când vorbim despre un om de stat şi de preşedintele României, care ne dovedeşte din nou că nu poate fi un mediator în societate”, a precizat Claudia Ţapardel.   

Klaus Iohannis se face că nu ştie cum funcţionează mecanismele democratice într-un partid

"Nu poţi afirma că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului. Preşedintele Klaus Iohannis se face că nu ştie cum funcţionează mecanismele democratice într-un partid. Liderul social-democrat a fost ales preşedinte al partidului în cadrul unui Congres şi votat de majoritatea parlamentară în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.       

Ieşirea total necontrolată a preşedintelui Iohannis poate avea o explicaţie, în condiţiile în care se vorbeşte tot mai mult despre şansele tot mai mici de a prinde un al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Nervozitatea sa e cu atât mai mare cu cât există opinii sociologice care anunţă că preşedintele Iohannis riscă să nu intre nici măcar în turul doi de scrutin. În plus, este cu atât mai incorectă ieşirea preşedintelui Klaus Iohannis, în condiţiile în care chiar domnia sa a avut probleme penale în nişte dosare despre care presa a relatat că au fost închise într-un mod cel puţin ciudat”, susţine europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel