Claudia Țapardel (PSD) susține creșterea finanțării sistemului feroviar

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel susține creșterea finanțării europene pentru sistemul feroviar.

Claudia Țapardel a declarat că "În valoare reală, fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare există, problema intervine la capacitatea de absorbție care trebuie să fie accelerată. Nu numai în România există această problemă. Drumul de la depunerea proiectelor mari de infrastructură feroviară până la finanţarea efectivă a acestora de către Comisia Europeană trebuie să fie scurtat". 

"Transportul feroviar este o prioritate în strategia europeană privind infrastructura. Durabilitatea şi sustenabilitatea acesteia dar şi impactul redus asupra mediului califică infrastructura feroviară ca dezirabilă în planurile pe termen lung de dezvoltare. Şi România poate capitaliza pe acest trend, mai ales având în vedere că avem nevoie de modernizarea capitală a căilor ferate din ţară" a specificat Claudia Ţapardel.

"Ce înseamnă acest lucru?"

"Am propus ca în termen mediu să dezvoltăm o strategie europeană pentru un sistem de transport integrat şi multi-modal. Ce înseamnă acest lucru? Că pasagerii europeni sunt încurajați să fie mobili, să călătorească în toată Europa cu un bilet integrat pentru toate sistemele de transport. Cu siguranţă acest lucru va atrage mult mai mulţi călători în sistemul feroviar şi va crea în consecință mai multe locuri de muncă într-un sector care va deveni din ce în ce mai eficient" a conchis Claudia Ţapardel, membră a Comisiei pentru Transport şi Turism din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel