Ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi la Caracas

Opt persoane au fost rănite în ciocnirile violente care au avut loc duminică la Caracas între manifestanţi cu cagule, înarmaţi cu pietre şi cocktailuri Molotov, şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc, relatează AFP.

Ciocnirile au avut loc în districtul Chacao, din estul capitalei, unde se află sediul ONU, destinaţia finală a unei manifestaţii a opozanţilor regimului lui Nicolas Maduro, care se confruntă de peste două luni cu o mişcare puternică de contestare.

Un grup de persoane cu cagule a blocat duminică după-amiază o arteră principală din Chacao şi străzile adiacente prin diverse obiecte, printre care structura unei staţii de autobuz, plăci metalice şi guri de canal.

Forţele speciale au intervenit în acel moment cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc.

VEZI ȘI: Trei conflicte sângeroase pe trei continente. Războaiele umbrite de Ucraina

Primarul din Chacao, Ramon Muchacho, a precizat că ciocnirile s-au soldat cu opt răniţi, însă niciunul cu gloanţe.

De asemenea, pe mai multe străzi din Caracas, portrete ale preşedintelui Maduro şi ale unora dintre funcţionarii săi au fost arse, cu trimitere la obiceiul pascal venezuelean constând în arderea de efigii cu Iuda.

Anterior, tot în cursul zilei de duminică, sute de opozanţi au manifestat în capitală pentru cere, în Duminica Paştelui, 'învierea democraţiei' şi pentru a protesta împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.

Cu drapele venezuelene, protestatarii au defilat până la sediul ONU, unde de peste o lună studenţii au instalat o tabără de peste o sută de corturi pentru a protesta împotriva conducerii preşedintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel