EXCLUSIV  Ciocan (FSDPR) vorbește despre cazul poliţistului ucis: Cine trebuia să facă, cine nu a făcut

Ciocan
Ciocan

Christian Ciocan, directorul de comunicare şi purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a transmis DC News poziţia oficială a FSDPR cu privire la cazul tragic petrecut în Timiş, acolo unde un poliţist aflat în misiune a fost ucis.

"Transmitem condoleanţe familiei poliţistului. Este un eveniment extrem de grav care trebuie analizat în detaliu. Trebuie văzut care sunt circumstanţele care au dus la producerea unei astfel de tragedii şi care este fondul general care a făcut ca autoritatea să nu mai fie respectată. 

Noi nu considerăm ca vinovată de acest caz este o anumită persoană. Mai mult decât atât, FSDPR a sprijinit de fiecare dată conducerea MAI, pe doamna ministru, secretarul de stat şi decidenţii de top în contextul şedinţelor de dialog social, atunci când proiectele au avut conotaţii explicite, pozitive, pentru poliţişti şi pentru familiile lor. Federaţia va susţine şi de acum înainte orice proiect de această natură al ministrului de Interne care aduce siguranţă şi cetăţenilor dar şi poliţiştilor. 

Înregistrăm, însă, şi o situaţie negativă: de un an şi jumătate, la nivelul ministerului de Interne, doamna ministru nu a mai fost prezentă la şedinţele de dialog social, iar noi considerăm acesta ca fiind un minus. Desigur, domnia sa are la dispoziţie un aparat tehnic care se ocupă de toate problemele care ţin de minister, inclusiv de dotarea poliţiştilor. Adică nu doamna ministru dispune ce dotări să aibă poliţiştii, ci aceşti specialişti ai MAI, pe toate domeniile. Nu înţelegem de ce domnia sa nu a mai venit cu noi la dialog, pentru că ar fi aflat foarte multe lucruri", transmite Christian Ciocan

"Nu ne implicăm în niciun fel de dispută de natură politică"

"Vrem să se facă o analiză extrem de serioasă la nivelul ministerului vizavi de toţi aceşti decidenţi pe toate problemele pentru că noi cerem să ni se prezinte exact fenomenul: cine trebuia să facă, cine nu a făcut, referitor la protecţia şi întărirea autorităţii poliţistului. Domna ministru a fost receptivă de fiecare dată şi am salutat deciziile sale precum şi în alte situaţii, precum şi celeritatea cu care a informat celelalte instituţii ale statului român în situaţia în care a fost nevoie de informaţii de la MAI. 

Mesajul cel mai important este următorul: am susţinut, susţinem şi vom susţine orice demers al ministrului de Interne şi al decidenţilor din MAI de natură să aducă pozitivitate poliţiştilor şi siguranţei cetăţenilor. 

Menirea sindicatelor, potrivit legii şi a Constituţiei României este aceea de asigurare a dialogului social ca fundament al democraţiei. Menirea sindicatelor nu o constituie nici vendeta, nici participarea la alte acţiuni care exced competenţelor sindicale, nu ne implicăm în niciun fel de dispută de natură politică sau de altă natură. Sindicatele reprezintă garantul democraţiei şi trebuie să fie primele care respectă legea", a mai declarat Christian Ciocan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel