Chirieac: Ponta vrea să revină în fruntea PSD. Nu va putea fi oprit să preia partidul

Mișcările politice pe care le face Victor Ponta în aceste zile au fost analizate de Bogdan Chirieac, în platoul Antenei 3, marți după-amiaza.

Imediat după alegerile europarlamentare, Victor Ponta a lansat ideea de a reveni în fruntea Camerei Deputaților, însă acest lucru nu e chiar atât de simplu, iar situația a fost prezentată de analistul politic Bogdan Chirieac:

Mișcările pe care le face Victor Ponta sunt îndreptate într-o singură direcție: aceea de a reveni, dacă se poate, în fruntea PSD, nu doar în fruntea Camerei Deputaților. Cele 6-7 procente pe care le-a obținut partidul său la europarlamentare nu reflectă situația din Parlament. E adevărat că dânsul a luat mulți parlamentari, care au intrat pe listele PSD, ca și domnia sa, și apoi s-au alăturat PRO România. Dar, în acet moment, prin faptul că au făcut pragul, Victor Ponta are un mare avantaj, pe care, sunt convins că, acum, având experiență politică va ști să-l fructifice. Nu știu dacă doamna Dăncilă va accepta întoarcerea lui în PSD, pentru că devine principalul său competitor”, a spus Chirieac.

Legat de schimbarea Guvernului printr-o mutare a lui Victor Ponta, analistul a mai spus:

E vorba de majoritate în Parlament, care și așa este fragilă pentru PSD. UDMR-ul s-a dat deoparte, iar dacă și ALDE se dă deoparte, Victor Ponta ar putea foarte bine să-și folosească parlamentarii - din Parlamentul României, nu cei de la Bruxelels - în favoarea sa și anume să voteze împotriva Guvernului PSD și, în acel moment, în câteva zile, vom avea un nou Guvern în care domnul Iohannis îl va numi pe cine au spus că numesc: pe Ludovic Orban. Mai există un risc, Victor Ponta, odată intrat în chestiunea asta cu PSD-ul, el nu va putea fi oprit să preia partidul.”, a încheiat analistul Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Citește și: Vot 26 mai 2019 - Chirieac: Salut și să mă înclin în fața victoriei filozofiei sorosiste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel