Chirieac, după mișcarea USR: Nu se poate! El este o personalitate

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce se întâmplă pe scena politică, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, vineri, că în opinia sa, „cel care trebuia să rămână premier era Ludovic Orban.”

Chirieac a atras atenția asupra faptului că în „această coaliție” de dreapta „sunt doi președinți de partide (n.red. de la USR și UDMR) care vor funcții importante, iar președintele PNL (n.red. Ludovic Orban) nu va face parte din Guvern. Probabil că va fi președintele Camerei Deputaților.”

„În rest, va fi extrem de greu de guvernat. USR și PLUS sunt încă două partide diferite, cu personalități diferite, cu abordări diferite”, a mai spus Bogdan Chirieac, menționând „echilibru mai mult la Dacian Cioloș”. 

Despre UDMR, analistul politic a afirmat că „are oameni foarte bine pregătiți, este adevărat. Dar trebuie discutat foarte atent cu ei, sunt negociatori de forță, odată negociat, ei vor merge pe linia respectivă până la capăt. UDMR-ul nu va dărâma un Guvern dacă nu s-au angajat la așa ceva, cu siguranță”.

Chirieac: PNL are două aripi

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, despre PNL, că „are multe aripi”, amintind de faptul că Florin Cîțu e „puternic contestat”.

„Practic, putem vorbi despre o aripă Orban și o aripă mai degrabă anti-Orban în PNL. Dacă Orban rămâne președintele PNL vom avea o situația oarecum similară cu ce s-a întâmplat cu Liviu Dragnea și PSD, când premierii nu erau președinții de partid și n-a fost bine. Va fi ceva extrem de greu de condus”, a explicat Bogdan Chirieac la România TV.

Chirieac: USR a cerut Justiția sau Finanțele 

În privința programelor de guvernare, Bogdan Chirieac a atras atenția asupra faptului că, deși se spune că mâine încep negocierile, „informal, USR a cerut în mod evident unul dintre cele două ministere avizatoare, adică Justiția sau Finanțele. La Justiție totuși nu se poate deoarece Cătălin Predoiu este o personalitate. Prima dată a fost ministru al Justiției în 2008.... Iar la Finanțe sunt propuse tot felul de persoane, unele dintre ele - te iei de cap! -”.

De asemenea, Chirieac a precizat că „s-ar putea ca luni, președintele Iohannis s-ar putea să ceară o altă personalitate din partea PNL pentru funcția de prim-ministru. Sunt multe semne de întrebare la domnul Cîțu. E mai degrabă tehnocrat decât om politic, greu de pus la masă... Partidele respective, unele dintre ele, mai ales cele anti-sistem sunt extrem de dure. Nu vă gândiți că cu USR-PLUS va fi ușor de negociat.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel