Certificat verde: Singurul caz în care nu puteți intra în saloanele de înfrumusețare

Doar într-un singur caz nu puteți intra în saloanele de înfrumusețare.

Dacă salonul de înfrumusețare este într-un centru comercial, cum ar fi mall-ul, este obligatoriu să prezentați certificatul verde. Dacă salonul de înfrumusețare nu se află în incinta unui centru comercial, accesul fără certificatul verde este permis. Precizăm că activitatea salonului de înfrumusețare trebuie organizată strict în intervalul orar 05.00 - 21.00. 

VEZI ȘI: Hotărârea aprobată luni de Guvern referitoare la unităţile de învăţământ particulare şi accesul în mall-uri a fost publicată în Monitorul Oficial



Acest act normativ modifică şi completează anexele nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Una dintre prevederi se referă la accesul în centrele comerciale în cazul persoanelor care se deplasează pentru vaccinare, acestea putând să intre fără prezentarea certificatului verde.

"La mall-uri, la intrare, la centrele comerciale, este obligatorie verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală, se va permite accesul prin excepţie în centrele şi parcurile comerciale al persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi ieşire din mall", a explicat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceeaşi excepţie se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spaţii de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru paşapoarte. "Acolo se poate intra cu test valabil şi cu dovada programării la centrul de paşapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului", a spus Arafat.

Guvernul a mai decis că accesul la cazare în hoteluri, pensiuni şi alte structuri de primire turistice se va face doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Totodată, pensionarii nevaccinaţi nu vor avea restricţii în a-şi ridica pensia fizic, aceeaşi excepţie privind accesul în instituţiile publice fiind aplicată şi în cazul persoanelor nevaccinate care au de luat alocaţii pentru copii.

Şi pe partea de justiţie sunt prevăzute excepţii, astfel încât "actul de justiţie şi de ordine publică să poată să continue normal".

Totodată, activitatea cu prezenţă fizică în unităţile particulare de învăţământ se suspendă pentru preşcolari şi elevi, în perioada 26 octombrie - 5 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel