Centenar. Episcopul Covasnei şi Harghitei ridică momentul Arborele românilor de pretutindeni

Episcopul Covasnei şi Harghitei, Andrei Moldovan, a anunţat luni, în deschiderea lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, că anul viitor, cu ocazia celebrării Centenarului, la mănăstirea 'Adormirea Maicii Domnului' din localitate se va ridica un monument dedicat românilor de pretutindeni.

Episcopul Covasnei şi Harghitei a punctat faptul că monumentul se va numi 'Arborele românilor de pretutindeni' şi vor fi reprezentate, inclusiv cu cifre, toate comunităţile de români din afara graniţelor, fie că este vorba de cei care trăiesc în jurul frontierelor şi în Balcani, sau în diaspora.

"Dorim să ridicăm în curtea mănăstirii Izvoru Mureşului un monument numit "Arborele românilor de pretutindeni' în care să marcăm fiecare ţară în care avem români, dacă este posibil cu cifre. Şi aici rog Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale să ne ajute şi să ne sprijine în ceea ce numim noi documentare a românilor. Avem foarte mulţi români plecaţi în diaspora sau cei din comunităţile istorice, care fac cinste ţărilor din care se află. De aceea, mănăstirea Izvoru Mureşului, fiind mama spirituală, leagănul neamului nostru românesc, îi aşteaptă pe toţi cu braţele deschise', a declarat episcopul Andrei Moldovan.

La deschiderea festivă a celei de-al XV-a ediţii a Universităţii de la Izvoru Mureşului au participat aproximativ 100 de persoane, din ţară şi din comunităţile româneşti din jurul frontierelor şi Balcani, printre invitaţi numărându-se parlamentari, reprezentanţi ai Guvernului României, lideri ai unor organizaţii civice, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel