Celebru cascador, umilit de sistem. Revoltă după declarația unui politician-exclusiv

I-a râs morții în față, dar nu a reușit să câștige cea mai 'ușoară' luptă: lupta cu sistemul românesc. Cel puțin până acum când a luat atitudine și strigă o nedreptate cruntă care i-a fost făcută.

Este povestea lui Marian Chirvase, celebrul cascador. Are 58 de ani, aproape trei decenii de muncă în studiourile Buftea, peste 70 de filme și doar doi ani în cartea de muncă. Acum, cascadorul își strigă această nedreptate. Revolta i-a fost stârnită de un parlamentar pe care l-a auzit plângându-se pe la televizor că după trei mandate... nu are o pensie așa cum i s-ar cuveni.

(w670)

"Am auzit la televizor un parlamentar care spunea că are trei mandate, dar cei 12 ani de muncă nu se i se văd în cartea de muncă. Și atunci eu m-am gândit așa: dar eu care am 26 de ani de Buftea, ani care nu sunt luați în cosiderare? Este normal?  Suntem câțiva cascadori care am făcut doar această meserie. Mi se pare nedrept să fac o meserie, lumea să se bucure, să fac parte din filme de valoare și să nu beneficiez de nimic. Eu mi-am plătit toate taxele și impozitele. Mie și colegilor mei ni s-a tras din bani... adică... în Buftea 40% și în TVR... 60%. Unde s-au dus bani aceștia si cum din ei nu s-a reușit să se plătescă acei 2% pentru pensionare? Ok... și dacă nu s-au plătit, ce vină avem noi care am muncit din greu, cu riscuri imense? Mulți dintre noi avem probleme de sănătate după ce am practicat această meserie. Am rămas cu sechele. După atâția ani de lucru, am doar doi ani pe cartea de muncă. Nu mi se pare corect. Nu este normal să nu beneficiez de nimic după o viață de om. Am peste 70 de filme făcute. A fost o muncă grea, nu cum este acum. Cascadoria nu este pentru oricine. Vrem și noi răsplată după atâția ani!", a spus Marian Chirvase în exclusivitate pentru DC News.

În această situație nu sunt doar cascadorii, ci și toți liberii profesioniști, toți oamenii care au lucrat și au lăsat ceva în urma lor.

[citeste si]

Marian Chirvase este unul dintre cei mai experimentaţi cascadori români. A jucat în nenumărate filme (Ambasadori, căutăm Patrie (2003), Marfa şi banii (2001), Omul zilei (1997), Căruţa cu mere (1983)) şi a fost cascador sau cascador coordonator pentru altele (Legiunea străină - 2008, Aripile întunericului - 2004, Asfalt tango - 1996, Misterele Bucurestilor -1983). A lucrat cu regizori celebri din ţară şi din străinătate. Cel mai aproape de sufletul său a fost regretatul Sergiu Nicolaescu.

Sursa foto: Jurnalul Național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel