Cele mai bune 20 de alimente pentru slăbire, de pe planetă

Nu toate caloriile sunt egale. Apoi, alimentele trec, fiecare, prin procese metabolice diferite în organismul uman. Unele pot avea efecte foarte diferite asupra foamei, a hormonilor și a numărului de calorii pe care le ardeți. Totuși, există unele alimente, care se găsesc peste tot în lume, și care sunt vedete în mai toate dietele. 

Iată cele mai bune 20 de alimente pentru slăbire de pe pământ, susținute de studii serioase, într-un top alcătuit de healthline.com.

1. Ouăle

Odată temute și bănuite că ar crește colesterolul și chiar că ar provoca infarctul, ouăle revin în top. Sunt incredibil de dense în nutrienți și pot fi o foarte bună sursă de proteine în dietele restrictive. Interesant e că aproape toți nutrienții se găsesc în gălbenuș.

2. Vegetalele cu frunze verzi

Aici sunt incluse kale, spanacul, ștevia, leușteanul, andivele, pătrunjelul și multe altele. Conțin puține calorii și carbohidrați, dar sunt pline cu fibre, vitamine, antioxidanți și minerale (inclusiv calciul). Dacă vă umpleți farfuriile cu ele, nu consumați prea multe calorii așa că sunt excelente pentru diete.

3. Somonul

Un pește gras, somonul este incredibil de sănătos și potolește pofta de mâncare pentru multe ore cu relativ puține calorii. Este bogat în proteine, grăsimi bune și numeroși nutrienți. Aduce și un imporftant aport de iod, necesar pentru buna funcționare a tiroidei, glandă extrem de importantă pentru buna funcționare a metabolismului. Acizii grași omega 3 reduc inflamațiile care joacă un rol extrem de important în obezitate și boli metabolice.

4. Legumele crucifere

Legumele crucifere includ broccoli, conopidă, varza (albă sau roșșie) și varza de Bruxelles.
Ca și alte legume, sunt bogate în fibre și tind să fie umplute stomacul, așa că foame dispare. În plus, aceste tipuri de legume conțin cantități decente de proteine, fibre, nutrienți și alte substanțe anticancerigene.

5. Carnea de vită și pieptul de pui

Carnea a fost pe nedrept demonizată. Deși e adevărat că variantele procesate sunt nocive (fapt dovedit de numeroase studii), cercetările au arătat că, d efapt, carnea neprocesată nu crește riscul de boli cardiovasculare sau diabet.
Carnea de vită și cea de pui sunt ideale pentru diete, pentru că sunt foarte bbogate în proteine, adaugă la caloriile arse zilnic cel puțin încă 100. În plus, dacă sunt icnluse în dietă, dau senzația de săturare și n-o să mai aveți chef de gustări le miezul nopții, așa că inevitabil veți mânca mai puțin și veți slăbi.

6. Cartofii fierți

Cartofii albi par să fi căzut în dizgrație. Cu toate acestea, au câteva proprietăți care îi fac o hrană perfectă - atât pentru pierderea în greutate cât și pentru sănătatea optimă. Conțin o gamă incredibil de variată de nutrienți - un pic din aproape tot ceea ce ne trebuie. Sunt deosebit de bogați în potasiu, un nutrient pe care majoritatea oamenilor nu îl obțin altfel și care joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale. Pe o scală a Indicelui de Sațietate, care măsoară modul în care potolesc foamea diferitele alimente, cartofii sunt pe primul loc. Cartofii dulci, napii și alte legume rădăcinoase sunt de asemenea excelente.

7. Tonul

Tonul este un alt aliment cu conținut scăzut de calorii, dar ridicat de proteine. Este un pește sălbatic, adică are și puțină grăsime.Crește aportul de proteine, menținând în același timp numărul de calorii totale și grăsimile la minimum.

8. Fasolea și alte leguminoase

Soiurile de fasole și alte legume pot fi benefice pentru scăderea în greutate. Acestea includ lintea, fasolea neagră, fasolea roșie și altele.Sunt bogate în proteine și fibre, doi nutrienți care duc la sațietate.
De asemenea, conțin amidon rezistent. Principala problemă este că o mulțime de oameni întâmpină dificultăți în tolerarea acestora. Din acest motiv, este important să le pregătim în mod corespunzător.

9. Supele

Așa cum spuneam anterior, mesele și dietele cu o densitate scăzută de calorii au tendința de a face pe oameni să mănânce mai puțin.Cele mai multe alimente cslab calorice conțin multă apă, cum ar fi legumele și fructele. Unele studii au arătat că atunci când consumă alimentele sub formă de supă nu în cea naturală, oamenii se simt mai sătui și mănâncă mai puțin. Doar asigurați-vă că nu adăugați prea multă grăsime la supă, deoarece acest lucru poate crește semnificativ conținutul său de calorii.

10. Brânza de vacă

Produsele lactate sunt bogate în proteine. Una dintre cele mai bune este brânza de vaci, care este în mare parte proteină, cu foarte puțin carbohidrați și puțină grăsime. Este, de asemenea, foarte sățioasă, făcându-vă să vă simțiți plini la un număr relativ scăzut de calorii.
Produsele lactate sunt, de asemenea, bogate în calciu, care pot ajuta la arderea grăsimilor. Alte produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, bogate în proteine, includ iaurtul grecesc și kefirul.

11. Avocado

Avocadoul este un fruct unic. În timp ce majoritatea fructelor sunt bogate în carbohidrați, avocado este încărcat cu grăsimi sănătoase.Este foarte bogat în acid oleic mononesaturat, același tip de grăsime din uleiul de măsline. Conține, de asemenea, o mulțime de apă și fibre, dar și potasiu, asta făcându-l mai puțin dens și slab caloric.

13. Nucile

În ciuda faptului că sunt bogate în grăsimi, nucile nu îngrășă așa mult cum v-ați aștepta. Sunt o gustare excelentă, conținând cantități echilibrate de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Studiile au arătat că un consum de nuci poate îmbunătăți sănătatea metabolică și poate chiar să promoveze scăderea în greutate. Doar aveți grijă să nu săriți calul, pentru că au multe calorii. Nu ar trebui să consumați mai mult de 100 de grame pe zi.

14. Cerealele integrale

Deși cerealele au o reputație proastă în ultimii ani, unele tipuri sunt cu siguranță sănătoase. Aceastea includ unele cereale integrale care sunt încărcate cu fibre și conțin o cantitate decentă de proteine. Exemple notabile sunt ovăzul, orezul brun și quinoa. Ovăzul este încărcate cu beta-glucani, fibre solubile care s-au dovedit a crește sațietatea și care îmbunătățesc sănătatea metabolică. Orezul brun și alb conține cantități semnificative de amidon rezistent, în special dacă sunt fierte și apoi lăsate să se răcească. Rețineți că cerealele prelucrate nu sunt o alegere sănătoasă și, uneori, alimentele care conțin „boabe întregi" pe etichetă sunt alimente procesate dăunătoare, care îngrașă.

15. Ardeiul iute

Consumul de ardei iute poate fi util pentru o dietă. Acesta conține capsaicină, o substanță care s-a dovedit că reduce apetitul și crește arderea grăsimilor. Această substanță este chiar vândută sub formă de suplimente și este un ingredient comun în multe suplimente de pierdere în greutate.

16. Fructele

Nutriționiștii sunt de acord că fructele sunt sănătoase. Numeroase studii au arătat că persoanele care mănâncă mai multe fructe (și legume) tind să fie mai sănătoase decât persoanele care nu o fac. Desigur, corelația nu este egală cu cauzalitatea, dar fructele sunt recunoscute pentru efectele lor benefice în diete. Chiar dacă ele conțin zahăr natural, au o densitate scăzută de energie și iar digerare alor se face repede. În plus, conținutul de fibre ajută la prevenirea la creșterea nivelului de zahăr în sânge.

17. Grapefruit

Un fruct care merită să fie evidențiat este grapefruitul. Efectele sale asupra controlului greutății au fost bine studiate direct. Dacă e consumat înainte de mese poate duce la o scădere în greutate de 3,5 kilograme pe săptămână. Reduce rezistența la insulină, o anomalie metabolică care este implicată în diferite boli cronice, începând cu diabetul.

18. Semințele de Chia

Chia seeds are among the most nutritious foods on the planet.
La fiecare 28 de grame de semințe de Chia găsim 12 grame de carbohidrați, dar 11 din acestea sunt de fapt fibre. Acest lucru face ca semințele de chia să aibă un conținut scăzut de carbohidrați și să fie una dintre cele mai bune surse de fibre din lume. Datorită conținutului ridicat de fibre, semințele de chia pot absorbi până la 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în gel și expandându-se în stomac.

19. Uleiul de cocos

Deși recent a fost acuzat că ar fi „otravă pură", uleiul de cocos este bogat în acizi grași care taie pofta d emâncare și cresc numărul de calorii consumate. Ajută la reducerea grăsimii acumulate pe burtă. Atenție, însă, conține mujlte calorii, așa că trebuie consumat cu moderație. Uleiul de măsline ar trebui probabil menționat aici, pentru că deși și el are multe calorii, este probabil una dintre cele mai sănătoase grăsimi din lume.

20. Iaurtul natural (nu cel degresat!)

Iaurtul este un aliment excelent pentru că anumite tipuri conțin bacterii probiotice care pot îmbunătăți funcția intestinală. Un intestin sănătos este protejat contra inflamației și a rezistenței la leptină, care este unul dintre principalii factori hormonali ai obezității. Asigurați-vă că alegeți iaurtul cu culturi vii, active, deoarece alte tipuri de iaurt nu conțin practic probiotice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel