CEDO - Ministerul Justiției. Toader, anunț

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, vineri, că a fost demarat un proiect de lege pentru preluarea agentului guvernamental pentru CEDO la MJ. 

'Din momentul în care România a aderat la Convenţia Europeană, agentul guvernamental a fost la Ministerul Justiţiei până în 2003, în 2003 a trecut la Externe, dar activitatea pe care o desfăşoară e pur juridică. Curtea Europeană face jurisdicţie europeană când cineva e nemulţumit de jurisdicţia internă. Ministrul Justiţiei dă avize de mandate de împuternicire, dă mandat de reprezentare pentru agentul guvernamental şi e normal ca agentul să revină în curtea ministerului care îi dă mandat şi care răspunde de el, cum era până în 2003. (...) Avem deja avizul de la Externe, avem un proiect de lege pe care-l derulăm, îl pregătim', a declarat Tudorel Toader, la Congresul Avocaţilor.

Acesta a precizat că vrea să asigure unitate profesiilor juridice, reiterând faptul că se doreşte preluarea grefierilor la Ministerul Justiţiei. 'Ministerul Justiţiei şi eu, personal, dorim să asigurăm unitate profesiilor juridice, adică am primit, spre exemplu, solicitare de la grefieri ca să treacă, oarecum, de la Consiliul Superior al Magistraturii, ei practic sunt aşa ca un fel de dublă subordonare sau coordonare, dar ştiţi că, de regulă, dacă au două entităţi coordonatoare, rămân fără niciun coordonator, şi atunci avem în vedere perspectiva de a-i lua la Ministerul Justiţiei', a spus Toader.

'Cartierului Justiţiei'

Ministrul Toader a vorbit şi despre situaţia 'Cartierului Justiţiei', precizând că trebuie clarificat statutul juridic al terenului pe care va fi construit, după ce 136 de titulari au redobândit sau au notificat dreptul de proprietate.

[citeste si]

'Zilele următoare avem o nouă întâlnire cu conducerea Băncii Mondiale. Suntem într-un stadiu destul de avansat (...) pentru demararea procedurilor de realizare a Cartierului Justiţiei, dar atât adaug - faptul că pe un teren de 10,47 hectare în centrul Bucureştiului Primăria Capitalei are 1,6 hectare în proprietate, în timp ce 136 de alţi titulari sau pretinşi titulari ai dreptului de proprietate şi-au redobândit sau au notificat dreptul respectiv. Trebuie clarificat statutul juridic, trebuie expropriaţi proprietarii, după care soluţionat demersul dumneavoastră', a explicat ministrul Justiţiei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel