CEAI VERDE. 10 beneficii uluitoare pentru sănătatea ta

Ceaiul verde îţi poate stimula rapid starea de sănătate în câteva moduri neaşteptate. Iată ce beneficii are acesta asupra sănătății tale:

1. Scade greutatea corporală

Când bei ceai verde, te simți satul. Ceaiul verde contribuie activ la arderea caloriilor, conform studiilor efectuate periodic de Clinică de nutriție americană. 

2. Are proprietăți antiimbatranire

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, în vitaminele E și C. Antioxidanții distrug radicalii liberi care deteriorează membrana celulară. Iar celulele cu membrană deteriorată duc la boli precum cancerul, diabetul și atacul de inimă. Un studiu realizat de Universitatea din Cleveland arată că ceaiul verde consumat regulat ajută la eliminarea durerilor din artrită reumatoidă.

3. Vindecă astmul

Ceaiul verde conține o substanță numită teofilină care relaxează mușchiul, deci ajută mușchii care susțin tubul bronhic să se relaxeze; astfel se reduce abilitatea astmul de a restricționa respirația normală.

4. Scade tensiunea arterială

Dacă ai tensiunea crescută, poți să fii mai vulnerabil și predispus unei comoții cerebrale sau unui infarct. Ceaiul verde previne formarea cheagurilor de sânge care duc la aceste maladii.

5. Luptă împotriva cancerului

O echipa de la Clinică Mayo a descoperit că trei din patru pacienți cu leucemie care au consumat ceai verde au avut parte de o regresie a bolii. Al patrulea pacient a manifestat și el îmbunătățirea stării de sănătate. Doctorii au administrat ceaiul verde acestor pacienți după ce s-au efectuat multe teste de laborator care relevă faptul că substanță din ceaiul verde a omorât celulele leucemiei. Acest lucru se datorează cantității mari de antioxidanți din ceaiul verde și capacității lor de a provoca moartea celulelor canceroase așa cum mor și celulele sănătoase.

Nu este interesant de remarcat faptul că numărul cazurilor de morți cauzate de cancer în Japonia – țară unde se bea ceai verde cu regularitate– este dramatic redus față de cele din Statele Unite sau Europa?

6. Scade colesterolul tău

Studiile au dovedit că această băutură miraculoasă contribuie la scăderea colesterolului LDL fără alte efecte secundare. Astfel, prin reducerea valorii acestei componente a colesterolului total, corpul primește ajutor în lupta împotriva atacului de cord sau a comotiei cerebrale.

7. Este un paznic împotriva infecțiilor

New York Times a dat publicității informații potrivit cărora acest extract are abilitatea de a întări sistemul imunitar și deci să lupte contra bolilor.Microbiologistul Milton Schiffenbauer, profesor la Pace University (New York) afirmă că “Cercetările noastre dovedesc fără îndoială faptul că extractul de ceai verde poate distruge microorganismul care cauzează boli. Dacă putem stimula sistemul imunitar și în același timp să reușim și sadistrugem organismele care provoacă îmbolnăvirea, devine cu totul logic sabeti cât mai mult ceai verde cu puțînță.”

8. Tratează arsurile solare

Dar și ochii iritați, tăieturile, zgârieturile minore, din pricina proprietăților sale antiseptice.

9. Încercați o gargară cu ceai verde

Când simțiți că se apropie o răceală încercați o gargară cu ceai verde. 

10. Dacă suferiți de sindromul piciorul atletului

Inmuiați-vă picioarele într-o infuzie de ceai verde călduț. Efectele binefăcătoare și relaxante le veți simți imediat.

Deși ceaiul verde nu este bagheta magică care rezolva orice problema de sănătate și că nu ne putem vindecă de boli doar cu ceai verde, cu siguranță nu strică să consumăm această băutură sănătoasă din antichitate zilnic, de cel puțîn 2-3 ori pe zi.

Alături de apă plata zilnică, el contribuie la cantitatea obligatorie de lichide de consumat pe zi pentru a ne menține bună funcționare a organismului, potrivit sfatulparintilor.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel