EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu pensiile românilor, de la 1 septembrie 2024. Nicolae Ciucă anunță: "Decizia a fost luată!"

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Nicolae Ciucă a spus dacă pensiile românilor vor fi sau nu majorate și de la 1 septembrie 2024.

Nicolae Ciucă a spus la DC NEWS dacă pensiile românilor vor fi sau nu majorate și de la 1 septembrie 2024, dar și de unde va lua Guvernul bani pentru aceste majorări anunțate.

"Decizia a fost luată și se va întâmpla. Nu putem să venim în fața românilor și să nu ducem la bun sfârșit această asumare. Partidul Național Liberal și-a asumat creșterea pensiilor și am făcut-o, efectiv,  de trei ori. Am crescut punctul de pensie din 2019, până acum, de la 1265 de lei, la 1785. Discuțiile care au fost au fost legate tocmai de sustenabilitate, de asigurarea acestor venituri ca să putem să le asigurăm celor care așteaptă această lege a pensiilor banii necesari pentru a crea sustenabilitatea întregului proiect.

De unde vin banii?

Banii vin, pe de o parte, pe creșterea economică, discutăm despre venituri din economie. Este pentru prima dată când veniturile din economie vor crește de la 27% la 29,6%. Este o creștere de 2,6, ceea ce în valoare nominală înseamnă peste 35 de miliarde de lei. Și sunt celelalte două proiecte pe care ni le-am asumat - pe de o parte, legea antievaziune, care pe calculele de la Ministerul de Finanțe asigură un plus la venituri de aproximativ 10 miliarde de lei, pe de altă parte, Legea 296, care, prin aplicarea ei, de asemenea asigură aproximativ 16 miliarde de lei

Printr-o gestionare, printr-un management cât mai coerent și cât mai aplicat la nivelul fiecărei instituții a statului, vom asigura veniturile necesare să putem să asigurăm aceste cheltuieli", a spus Nicolae Ciucă, în cadrul unui interviu pentru DC NEWS.

"Dumneavoastră aveți încredere în ministrul liberal Marcel Boloș că știe ce face la Finanțe?", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Ministrul Boloș este cel care, cât a fost ministru la Fondurile Europene, a avut cea mai bună performanță", a spus Ciucă.

Ciucă: Avem nevoie de un buget realist

"E adevărat, știm. La Finanțe nu știm ce s-a întâmplat cu domnia sa", a mai spus Bogdan Chirieac.

"La Finanțe a dat dovadă de maximum de disponibilitate la efort și la sacrificiu, împreună cu echipa dânsului de la Ministerul de Finanțe, pentru a gestiona închiderea bugetului pe anul 2023 și construcția bugetului pe anul 2024. Și avem nevoie de un buget realist. Avem nevoie ca bugetul pe care noi îl propunem și care va fi aprobat să fie unul cât se poate de realist. Și atunci nu a fost ușor să poată să echilibreze această balanță între venituri și cheltuieli, plus celelalte proiecte și programe pe care noi ni le-am asumat și le avem în dezvoltare", a explicat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel