EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu contul de Facebook după moarte - video

Rodica Mitu / 19 aug 2018 / 16:47 Salveaza PDF Comentarii
Ce se întâmplă cu contul de Facebook după moarte
Descriere foto: Ce se întâmplă cu contul de Facebook după moarte

„Ce se întâmplă cu contul de Facebook după ce o persoană moare” este întrebarea care, în urmă cu câțiva ani, nici nu exista.

O viaţă de apoi digitală poate reprezenta o provocare emoţională. Facebook permite utilizatorilor să aleagă „un moştenitor" pentru contul lor de socializare („legacy contact"). Această persoană se va ocupa de postările pe Facebook, după moartea proprietarului de drept.

Facebook a introdus opţiunea în interiorul setărilor de securitate. Astfel, există posibilitatea de a alege un prieten care va putea să controleze anumite aspecte ale paginii, cum ar fi imaginea principală şi cea de copertă. Dacă nu alegem un contact pentru a-i lăsa contul după moarte, Facebook permite să cerem ştergerea contului.

Ce sens ar avea ca utilizatorii să rămână online şi după moarte? Un răspuns vine de la Bogdan Manea, prezent în cadrul emisiunii „Jungla Urbană" de la DCNews.

„Cei care au dispărut dintre noi, în continuare, trăiesc. Conturile lor pe social media sunt active, fiind întreținute de prieteni sau de membri ai familiei. Astfel, nu sunt uitați", a spus acesta, adăugând: „Eu am trei prieteni ale căror conturi sunt în continuare active, deși ei nu mai sunt printre noi".

„Sunt întreținute de cei foarte apropiați. Unii au făcut și fundații cu numele persoanei și toți prietenii s-au transformat în membri a acelei organizații până la urmă, grup, pentru că noi creăm comunități în mediul virtual", a zis și Liviu Harbuz.

 

Video

Interviul integral aici.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24