Ce rugăminte are Băsescu pentru Guvernul Ponta, după o discuție cu Barroso

barroso-basescu
barroso-basescu

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că are rugămintea ca premierul Victor Ponta și Guvernul să fie receptiv la propunerea lui Jose Manuel Barroso, privind transferul de la CE a unui număr "suficient de mare" de oameni care să lucreze în toate structurile de absorbţie a fondurilor europene, în România. Șeful statului consideră că "nu ne mai putem juca de-a orgoliile", pentru că "nu știm ce avem de făcut", precizând că nu este "vreo aluzie politică".

,,Am mai avut o discuţie cu domnul preşedinte Barroso şi o să am rugămintea ca şi premierul, Guvernul să ţină cont de acest punct de vedere. Având în vedere că avem resursă financiară la asistenţă tehnică, preşedintele Barrooso s-a oferit să transfere de la CE un număr suficient de mare de oameni care să lucreze în toate structurile de absorbţie a fondurilor în aşa fel încât România să recupereze rapid. Solicitarea pe care CE a primit-o de la Consiliul European astăzi nu este doar să modifice regulamentul dacă este nevoie, ci şi să facă tot ce ţine de ea pentru evitarea sau diminuarea la maxim a dezangajărilor", a afirmat Traian Băsescu la finalul negocierilor de la Bruxelles, citează NewsIn.

,,Nu ne mai putem juca de-a orgoliile" şi să spunem că ,,ştim noi ce avem de făcut" în legătură cu absorbţia fondurilor europene, a mai declarat președintele Băsescu, deoarece ,,nu ştim".

,,Deci, bani avem pe asistenţă tehnică, putem utiliza sprijinul direct al CE pentru a diminua riscurile de dezangajare şi România să beneficieze de toată suma alocată. Cred că trebuie să ne luăm toate măsurile şi din punct de vedere legiislativ, şi din punct de vedere al asistenţei tehnice pentru că există oferta CE şi să mişcăm rapid fondurile pentru că nu ne mai putem juca de-a orgoliile: <<ştim noi ce avem de făcut>>. Iată că nu ştim şi nu vă gândiţi că este vreo aluzie politică. Pur şi simplu mă uit la cifre cum se uită oricine este interesat. Vedem dificultăţile în care se află programele, vedem problemele pe care le avem şi la licitaţiile pe care le alocăm", a susţinut Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel