Ce mesaj a transmis Băsescu după victoria lui Poroșenco în Ucraina

Președintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu privire la alegerile prezidențiale care s-au desfășurat în Ucraina, în aceeași zi în care cele mai multe state membre UE au votat pentru alegerea noului Parlament European.

În mesajul publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, președintele Traian Băsescu salută victoria în alegerile prezidențiale din Ucraina a miliardarului de origine basarabeană Petro Poroșenco.

Citește și Ucraina și-a ales noul președinte. Victorie zdrobitoare în primul tur

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, salută victoria în alegerile prezidențiale din Ucraina de duminică, 25 mai a.c., a domnului Petro Poroșenco. Alegerile au fost libere și corecte chiar dacă, în unele zone, separatiștii au încercat să zădărnicească prezența la vot. Domnul președinte Traian Băsescu felicită autoritățile ucrainene pentru modul în care au reușit să organizeze alegerile, în condițiile date.

România va recunoaște rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale imediat după finalizarea numărării voturilor", se precizează în documentul citat.

În ciuda tensiunilor și amenințărilor din Estul Ucrainei, prezența la vot, duminică, a ucrainenilor la alegerile prezidențiale a fost foarte ridicată, iar miliardarul Petro Poroșenko a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina în primul tur, obținând un scor de peste 50%, potrivit celor prezentate de două exit-poll-uri, transmite AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel