EXCLUSIV  Ce înseamnă MARTOR PROTEJAT. Bolcaș, după dezvăluirea lui Ponta: Mă CUTREMUR

Victor Ponta a scris, pe Facebook, astăzi, că i s-a propus să fie martor cu identitate protejată în dosarul în care este trimis în judecată și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El a refuzat și-și exprimă uluirea de propunerea de a fi martor cu identitate protejată. 

”Este foarte greu să accepți ideea că într-un dosar de natură economică trebuie să existe martori protejați, mai ales în condițiile în care unii dintre aceștia au cunoștințe în calitate oficială despre anumite împrejurări.” a fost prima reacție a avocatului Lucian Bolcaș, exprimată pentru DCNews.  

Avocatul a explicat că ”A fi martor protejat în anumite situații înseamnă nu a-i oferi anonimatul ca să nu fie compromis de ce spune, ci pentru a i se proteja în primul rând viața, integritatea corporală, pentru a nu fi supus unor presiuni externe. Dar aici nu există niciun fel de rațiune, iar propunerea este mai mult decât surprinzătoare când este adresată unui deputat.”

”Metodele folosite în anchetă despre care se face vorbire acum nu sunt caracteristice unei penalități democratice. Ceea ce se întâmplă este dincolo de limitele în care un stat democratic trebuie să asigure drepturile și libertățile cetățenilor săi. La ora actuală, din păcate, nimic din absurditățile unor anchete nu ne mai surprind. Pe mine, pentru că știu ce înseamnă asta, mă cutremur.” a conchis Lucian Bolcaș. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel