Ce condiții i-a pus Tăriceanu lui Orban pentru a vota Guvernul

Tăriceanu FOTO AGERPRES
Tăriceanu FOTO AGERPRES

Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declaraţii după negocierile cu PNL pentru formarea Guvernului. 

"Am venit pregătiţi cu un document în 12 puncte, care sintetizează principalele teme de preocupare pe care le avem. Ele reprezintă condiţiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului Guvern.

Printre aceste condiţii se numără menţinerea cotei unice de impozitare. Al doilea element este cel legat de reţinerea de a da ordonanţe în domeniul Justiţiei. Un alt element este cel legat de continuarea proiectelor majore de infrastructură, care sunt începute, care sunt în curs de derulare. Am menţionat şi alte lucruri fie de natură politică, fie de natură economică.

Am cerut în mod explicit PNL-ului să formeze un Guvern monocolor, aceasta fiind o condiţie foarte serioasă", a spus Călin Popescu Tăriceanu la ieşirea de la negocierile cu PNL. 

"Mi se pare uşor nefiresc dacă PNL intenţionează să formeze un guvern multicolor, alcătuit din mai multe partide. Riscul este ca PNL să devină minoritar în propriul guvern, pentru că PNL are până într-o sută de parlamentari, iar majoritatea parlamentară are nevoie de minim 233. Deci, ceilalţi vor deveni majoritari în geometria guvernului', a mai afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai menţionat că a cerut ca un guvern condus de Orban să fie restructurat în raport cu Executivul actual.

'Nu suntem de acord cu această formulă excesivă în momentul de faţă, fie că vorbim de miniştri, fie că vorbim de secretari de stat', a adăugat Tăriceanu, precizând că nu a discutat concret cu PNL despre viitoarea structură a guvernului.

FOTO AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel