CDC, raport îngrijorător. Peste 100.000 de americani au murit din cauza supradozelor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor a dat publicității cifre îngrijorătoare cu privire la administrarea supradozelor.

Peste 100.000 de americani au murit în perioada aprilie 2020 - aprilie 2021 în SUA ca urmare a unor supradoze, arată cifrele Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor făcute publice miercuri, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Acest număr înseamnă o creştere cu 28,5% faţă de anul precedent, la aceasta contribuind decesele din cauza opioidelor cum este fentanilul, ce poate fi de 100 de ori mai tare decât morfina, şi a substanţelor psihostimulente ca metamfetamina.

Eforturi pentru a învinge pandemia



"În timp ce continuăm eforturile de a învinge pandemia de COVID-19, nu putem omite această epidemie de pierderi ce afectează familii şi comunităţi din întreaga ţară", a subliniat într-o declaraţie preşedintele Joe Biden.

Date publicate în iulie au indicat o creştere cu 30% a supradozelor de droguri, în condiţiile în care lockdown-urile decise din cauza pandemiei au îngreunat tratamentele, iar dealerii au pus în circulaţie droguri sintetice mai puternice.

Noile statistici arată că s-au înmulţit comparativ cu perioada precedentă de un an şi decesele din cauza consumului de cocaină şi analgezice eliberate pe bază de reţetă.

CDC recomandă și a 4-a doză de vaccin anti Covid-19. După câte luni este necesară

Oricine are afecțiuni sau boli preexistente moderate sau severe poate avea nevoie de o a patra injecție de rapel pentru a-i proteja în mod adecvat de COVID-19, spun ghidurile actualizate de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, scrie Global News.

Recomandările, făcute publice luni, arată că o a patra doză poate fi administrată cu orice vaccin care a fost aprobat pentru utilizare, inclusiv cu doza unică și regimurile cu doze mixte de la Janssen.

”După finalizarea unei serii primare de ARNm și a unei doze suplimentare de vaccin ARNm, persoanele cu imunodeficiență moderată și severă sunt eligibile pentru o altă doză de rapel.”, se arată în ghidul actualizat al CDC SUA. Oricine este eligibil pentru rapel ar trebui să aștepte cel puțin șase luni între a treia și a patra doză, a adăugat CDC.

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel