CDC recomandă și a 4-a doză de vaccin anti Covid-19. După câte luni este necesară

CDC recomandă și a 4-a doză de vaccin anti Covid-19. După câte luni este necesară / Foto: Pixabay
CDC recomandă și a 4-a doză de vaccin anti Covid-19. După câte luni este necesară / Foto: Pixabay

Specialiștii americani de la CDC recomandă și a 4-a doză de vaccin anti Covid-19.

Oricine are afecțiuni sau boli preexistente moderate sau severe poate avea nevoie de o a patra injecție de rapel pentru a-i proteja în mod adecvat de COVID-19, spun ghidurile actualizate de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, scrie Global News.

Recomandările, făcute publice luni, arată că o a patra doză poate fi administrată cu orice vaccin care a fost aprobat pentru utilizare, inclusiv cu doza unică și regimurile cu doze mixte de la Janssen.

”După finalizarea unei serii primare de ARNm și a unei doze suplimentare de vaccin ARNm, persoanele cu imunodeficiență moderată și severă sunt eligibile pentru o altă doză de rapel.”, se arată în ghidul actualizat al CDC SUA.

Oricine este eligibil pentru rapel ar trebui să aștepte cel puțin șase luni între a treia și a patra doză, a adăugat CDC.

În Canada, autoritățile medicale nu au autorizat nici a treia doză de rapel, chiar dacă Comitetul Național Consultativ pentru Imunizare (NACI) a recomandat ca vârstnicilor și rezidenților de îngrijire pe termen lung să li se ofere o a treia doză de vaccin ARNm la cel puțin șase luni după a doua doză. NACI au încurajat, de asemenea, administrarea unei a treia doze în cazul persoanelor imunodeprimate.

EMA: Vaccinarea anti-COVID cu alt ser la doza a treia, mai eficientă

Reamintim că un studiu publicat în Statele Unite săptămâna trecută arăta că persoanele care fac vaccinuri ce folosesc tehnologia clasică par să fie mai bine protejate dacă fac doza booster cu un vaccin care utilizează tehnologia ARN mesager, adică Pfizer sau Moderna.

EMA a anunțat că va studia datele venite de la Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), care a decis că o persoană poate primi un alt ser pentru doza a treia. Vezi mai mult AICI.

Români din Neamț, imunizați cu vaccinul GREȘIT

Este anchetă la un centru de vaccinare din Neamț, după ce trei persoane au fost vaccinate cu serul AstraZeneca la doza a treia, deși booster-ul se face în țara noastră doar cu un vaccin pe bază de ARN mesager. Un alt caz identic a fost descoperit și în Brașov, transmite Realitatea Plus. Se pare că cele trei persoane ar fi cerut să li se injecteze serul AstraZeneca, iar cadrele medicale i-au imunizat fără să le spună că momentan în țara noastră pentru doza a treia este folosit serul de la Pfizer sau cel de la Moderna. Persoanele în cauză s-au vaccinat în cursul silei de vineri, 21 octombrie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel