Lockdown de 5 zile în capitala Coreei de Nord. Oamenii au fost surprinși în stare de panică, în timp ce cumpărau alimente în cantități mari

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

În Phenian, capitala Coreei de Nord, s0a instituit lockdown pentru o perioadă de cinci zile.

Coreea de Nord a ordonat blocarea capitalei Phenian pentru cinci zile pe fondul creșterii cazurilor de boală respiratorie nespecificată, scrie NK News, citat de Al Jazeera.

Rezidenții trebuie să rămână în casele lor până la sfârșitul zilei de duminică și să se supună mai multor controale de temperatură în fiecare zi.

Notificarea nu a menționat direct COVID-19, dar Coreea de Nord nu a făcut acest lucru în timpul primului focar de anul trecut, când a vorbit doar despre cazuri de „febră”.

Marți, NK News a raportat că oamenii din capitală păreau să „fie panicați și să cumpere alimente în cantități mari”, pe fondul zvonurilor despre un blocaj.

Coreea de Nord a recunoscut primul focar de COVID-19 anul trecut, însă a avut abilități limitate de testare și nu a confirmat numărul de persoane care au contractat virusul. Țara a  declarat „victoria” asupra focarului din august.

Locuitorii din Phenian, surprinși cu măști pe față

NK News a remarcat că în ultimele zile, locuitorii Phenianului fotografiați la evenimentele de marcare a Anului Nou Lunar purtau măști de față, unii dintre ei chiar două.

Marți, agenția de presă de stat KCNA a declarat că orașul Kaesong, lângă granița cu Coreea de Sud, a intensificat campaniile de comunicare publică „pentru ca toți oamenii care lucrează să respecte în mod voluntar reglementările anti-epidemie în activitatea și viața lor”.

Din raportul NK News nu a fost clar dacă blocarea a fost impusă dincolo de Phenian.

China, principalul aliat și partener comercial al Coreei de Nord, se luptă cu o creștere a cazurilor de când și-a abandonat politica de zero COVID, la sfârșitul anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel