Caz Onești. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: ”Totul pleacă de la 112!” Cum se putea interveni

Caz Onești. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: ”Totul pleacă de la 112!” Cum se putea interveni / Captură Antena 3
Caz Onești. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: ”Totul pleacă de la 112!” Cum se putea interveni / Captură Antena 3

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, joi, cum se putea interveni, din punctul său de vedere, cu succes, la Onești, pentru ca Gheorghe Moroșan să nu îi ucidă pe cei doi muncitori ținuți ostatici.

La 112, trebuie să puneți cei mai experimentați ofițeri pe care îi aveți în perioada de trecere către pensie. Un ofițer cu o astfel de experiență, care a trecut prin meciuri nemaipomenite, simțea cazul, simțea tensiunea, simțea nebunia. Îl suna pe șeful Poliției: Un nebun s-a baricadat într-o cameră cu doi oameni, îi ține cu sabia la gât. Vrea să ia legătură cu Tribunalul, cu executorii, să prezinte hârtii, pentru că se consideră nedreptățit”, a spus Tudorel Butoi în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3. 

„Tranzacția era să vorbească. Intrau peste om în casă. Am venit. Uite actul, uite titlul executoriu, uite-o pe doamna avocat. Stați de vorbă, dă-mi oamenii mei, pe cei sechestrați. Ai șase persoane implicate și rezolvi problema. Dar pleacă de la 112. N-a simțit tensiunea emoțională”, în opinia lui Tudorel Butoi.

Amintim că doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seară, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat pentru că fusese evacuat.

Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel