Catherine Ashton, în România: Sper că toată lumea înțelege efortul enorm pe care l-ați depus

În cea de-a șașea vizită în România și ultima în calitate de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Catherine Ashton și-a exprimat aprecierea pentru munca diplomației române, care a făcut "eforturi enorme" pentru a se asigura că România este bine reprezentată.

Șefa diplomației europene a discutat, joi, în cea de-a doua zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române, cu reprezentanții corpului diplomatic român, fără participarea presei.

La finalul dezbaterii, Catherine Ashton a susținut o scurtă declarație comună de presă cu ministrul român de Externe, Titus Corlățean.

Titus Corlățean i-a mulțumit baronesei Ashton pentru munca depusă în calitate de Înalt Reprezentant. Ministrul român de Externe a subliniat că acordul privind normalizarea relațiilor Kosovo - Serbia este, în opinia României, una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene.

La rândul său, Catherine Ashton și-a exprimat aprecierea pentru buna colaborare cu România.

"Sper că toată lumea înțelege efortul enorm pe care l-ați investit pentru a vă asigura că țara voastră este bine reprezentată, că v-ați îndeplinit pe deplin rolul în Uniunea Europeană", a transmis Catherine Ashton diplomației române.

Corlățean, mesaj de forță pentru Ungaria, la reuniunea diplomaților

Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă a arătat că discuțiile cu diplomații români s-au focalizat pe vecinătatea sudică și estică a Europei, salutând prezența la Reuniunea Anuală a Diplomației Române a miniștrilor de Externe ai Republicii Moldova și Georgiei.

Catherine Ashton a meționat că a participat săptămâna aceasta la un eveniment al Uniunii Vamale organizat la Minsk, unde a mediat întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Petro Poroșenko.

"Am reprezentat UE acolo pentru a demonstra nu doar importanța pe care o acordăm ajutorului pentru cetățenii Ucrainei, cât și valorile pe care atașăm discuțiilor și dezbaterilor ca mod de rezolvare a problemelor. Am vorbit și despre chestiunile de pace și securitate care acum domină dezbaterea, pentru a găsi căi de a ajunge la un armistițiu și pentru a ne asigura că granițele sunt sigure", a mai declarat Catherine Ashton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel