Cât de gravă este implicarea lui Papici în tranzacția cu terenuri pentru Băsescu

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să facă lumină în privința modului în care fostul șef al Secției I din DNA, respectiv Lucian Papici, s-ar fi implicat în tranzacția cu terenuri a familiei președintelui  Traian Băsescu. De asemenea, CSM este îndreptățit să analizeze dacă Traian Băsescu s-a folosit de DNA pentru a afla informații despre proprietarul terenului din Nana, achiziționat de Ioana Băsescu, scrie Lumea Justiției.

L-a folosit Traian Băsescu pe procurorul Lucian Papici de la DNA pentru a afla situația juridică a terenului agricol din localitatea Nana de 290 de hectare pe care l-a achiziționat recent fiica sa, Ioana Băsescu, cu peste 1,3 milioane de euro? Este o întrebare la care doar Consiliul Superior al Magistraturii poate să răspundă și este obligat să o facă, scrie luju.ro.

Documentele prezentate de Mihai Gâdea, prin care o adresă trimisă de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, aflată în subordinea Guvernului, către fostul șef al Secției I a DNA, procurorul Lucian Papici, se prezintă detalii despre mai multe suprafețe de teren din Călărași, printre care și cel din Nana. Prin acest artificiu, Traian Băsescu s-ar fi folosit de o instituție a statului, respectiv DNA,  pentru a afla  situația juridică a terenului pe care urma să-l cumpere fiica sa, fără a mai apela la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, instituție aflată în subordinea Guvernului condus de Victor Ponta.

 Răspunsul autorității subordonate Guvernului a venit ca urmare a unei solicitări a fostului șef al Secției I a DNA formulată în martie 2013, deci cu șase luni înainte de achiziția terenului de către Ioana Băsescu, prin care acesta cerea date despre situația juridică a unor terenuri din județul Călărași.

Potrivit sursei citate, la prima vedere pare să fie vorba despre un dosar penal pe care procurorul  Papici îl avea în lucru, deschis în 2012, însă despre ce caz este vorba încă nu se știe. Practic, se pune o întrebare cât se poate de legitimă? A fost într-adevăr vorba despre un dosar penal instrumentat de DNA sau Lucian Papici doar a verificat situația juridică a terenului pe care avea să-l achiziționeze Ioana Băsescu, dacă este acesta liber de sarcini sau, printr-o operațiune mascată de un dosar penal? A fost deschis dosarul doar cu acest scop sau ancheta era într-adevăr una justificată?

Interesant este de văzut câte alte dosare de restituiri ilegale de terenuri, păduri sau imobile a mai deschis procurorul Lucian Papici cât a stat în fruntea unei secții a DNA.

De asemenea, acum vedem și de ce Traian Băsescu a fost deranjat de schimbarea lui Lucian Papici de la conducerea Secției I de la DNA, chiar și în condițiile în care i se terminase cele două mandate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel