Carnagiu în SUA la parada de Crăciun. Şoferul se certase cu soţia înainte de tragedie

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Şoferul care a intrat cu maşina într-o mulţime care participa la parada de Crăciun dintr-un oraş american se certase cu soţia înainte de incident, anunţă anchetatorii. 

„Potrivit informaţiilor noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor” şi „nu există nicio dovadă că a fost un act terorist”, a declarat Daniel Thompson, şeful poliţiei din Waukesha, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Şoferul, Darrell Brooks Jr, 39 de ani, care locuieşte în Milwaukee, a trecut în viteză prin mulţimea strânsă la tîrgul de Crăciun din Waukesha, un oraş cu 72.000 de locuitori din statul Wisconsin, cu un SUV de culoare roşie, făcând cel puţin cinci morţi şi 48 de răniţi, potrivit poliţiei şi autorităţilor din domeniul medical.

Printre răniţi, 18 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani au fost duşi la Spitalul de Copii din Milwaukee. Zece sunt la terapie intensivă şi şase sunt în stare critică.

Bărbatul fusese eliberat pe cauţiune 

 

Darrell Brooks Jr a mai fost inculpat în 2020 pentru punerea în pericol vieţii altei persoane, apoi la 5 noiembrie pentru un episod de violenţă domestică, potrivit documentelor judiciare.

El a fost eliberat achitând o cauţiune de 1.000 de dolari, au indicat serviciile procurorului din Milwaukee într-un comunicat, admiţând că suma a fost „indecent de mică, având în vedere natura acuzaţiilor” împotriva sa.

Joe Biden, informat despre incident 

 

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 40 au fost răniţi duminică după ce o maşină a intrat în viteză în participanţii la o paradă de Crăciun în oraşul Waukesha din statul american Wisconsin, a anunţat poliţia, transmite luni Reuters.

O persoană a fost reţinută şi un vehicul a fost recuperat în urma incidentului, a precizat şeful poliţiei locale, Dan Thompson.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat de consilieri în legătură cu cele întâmplate. "Casa Albă monitorizează îndeaproape situaţia de la Waukesha şi suntem cu sufletul alături de cei afectaţi de acest incident îngrozitor. Am pus la dispoziţia oficialilor locali tot sprijinul nostru", a asigurat un oficial de la preşedinţie.

Un martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulțimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel