Carmen Dan, intervenție jandarmi: ''Nu sunt violenți ca în alte state. Prefectul decide intervenția în forță''

Bianca Ştefan / 20 iul 2018 / 22:00 Salveaza PDF Comentarii
Protest
Descriere foto: Protest

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că intervenția jandarmilor în România nu este violentă spre deosebire de alte țări europene, iar singurul moment în care au acționat în forță a fost pentru a extrage anumite persoane agresive. 

Carmen Dan afirmă că intervenția în forță a jandarmilor este decisă de Prefect, iar aceștia nu sunt deloc violenți spre deosebire de jandarmii din alte țări europene.

''Am văzut, de asemenea, în alte state europene, care achesăm cu toții că sunt democratice, intervenții în forță ale Jandarmeriei. Nu s-a întâmplat nicăieri în România o astfel de intervenție. Dacă stau și mă gândesc bine, de un an și jumătate o singură dată Jandarmeria a avut o intervenție mai violentă pentru a restabili ordinea publică: februarie 2017. Și nici atunci nu a fost o intervenție în forță, ci doar o acțiune prin care am extras din mulțime acele persoane care incitau la dezordine publică.

Să nu-și imagineze cineva că ministrul este cel care se implică și dă comenzi Jandarmeriei. Ministrul nu este jandarm, nu este polițist, nu este pompier. Să nu creadă cineva că eu duminică de duminică mă duc la minister și din umbră dau comenzi Jandarmeriei să acționeze într-un fel sau în alt fel. Sub nicio formă. Misiunile operative sunt conduse de comandantul acțiunii și să știți că intervenția în forță nu este decisă de comandantul Jandarmeriei. Este decisă de Prefect.'', a afirmat ministrul de Interne, Carmen Dan, la România TV.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25