Carmen Dan, despre gazele folosite: "Substanţele de acest tip..."

Descriere foto:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a adus lămuriri legate de gazele folosite de jandarmi, în timpul protestului din 10 august.

Carmen Dan, a declarat că substanţele folosite la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei sunt omologate, au certificate de conformitate şi sunt distribuite de fabricanţi autorizaţi.

"În legătură cu folosirea gazelor lacrimogene, raportul cuprinde tipurile de substanţe iritant lacrimogene folosite, respectiv cele de tip OC şi CS. Aceste substanţe sunt omologate, distribuite de fabricanţi autorizaţi şi au certificate de conformitate, aceste aspecte fiind confirmate deja de către Parchet. Substanţele de acest tip sunt utilizate şi de alte forţe de ordine din lume", a precizat Dan, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Reclamaţiile venite din partea civililor

"Dacă Jandarmeria are o Lege care prevede dreptul de a utiliza substanţe iritant-lacrimogene şi echipamentul de intervenţie din dotare, nu există o lege care să dea dreptul protestatarilor să folosească pietre, bări metalice sau alte obiecte contondente în timpul unui protest", a declarat Carmen Dan


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27