Cardul de sănătate, blocat pentru a treia zi. Reacţia Ministrului Sănătăţii

Card de sanatate
Card de sanatate

Sistemul informaţional al cardului de sănătate a picat din nou miercuri. Este cea de-a treia zi în care cardul de sănătate nu poate fi folosit. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii a declarat că trebuie găsite alte soluţii, inclusiv prin relaxarea limitărilor din contractul cadru. 

 Dacă nu putem repara sistemul informatic, atunci nu o să rămână toată ţara blocată, o să găsim alte metode. Sunt în contact permanent cu preşedintele CNAS, cunosc problema, avem un grup de lucru care se ocupă de asta. Ce facem în acest moment este să ne uităm la posibile soluţii şi aceste posibile soluţii cuprind atât o soluţie informatică, cât şi o soluţie care nu ţine de sistemul informatic, dacă nu suntem în stare să îl reparăm pe ăsta destul de curând', a explicat ministrul.

El a afirmat că nu este o soluţie înlocuirea sistemului informatic. Potrivit ministrului Vlad Voiculescu, în cazul în care nu va fi rezolvată problema informatică, una dintre soluţiile care ar putea fi adoptate se referă la 'relaxarea limitărilor' din contractul cadru printr-o modificare legislativă. Problema informatică este una gravă, problema informatică îşi caută rezolvarea chiar acum. Pe de altă parte, dacă problema informatică nu va putea fi rezolvată foarte curând, vom avea în vedere alte măsuri. Luăm în considerare, conform discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele CNAS, inclusiv modificarea HG care cuprinde contractul cadru pentru a ne asigura că pacienţii îşi pot primi medicamentele iar medici pot raporta, a declarat Voiculescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel