Cannabis, găsit în Parlament la un membru AUR. UPDATE 2: Reacția lui George Simion

Imagine de Eugen Visan de la Pixabay
Imagine de Eugen Visan de la Pixabay

Situație fără precedent în Parlamentul României. Un angajat din legislativ a fost prins la intrarea în clădire cu un pliculeț cu masă vegetală de circa două grame, ce ar fi cannabis. UPDATE 1: Cozmin Gușă i-a dezvăluit identitatea, la DC News TV. UPDATE 2: Prima reacție a liderului AUR, George Simion. 

UPDATE: DEMISIE din Parlament și din AUR. Dosar la DIICOT, după ce Poliția a fost chemată de SPP la Parlament. Reacția lui Simion

UPDATE 2: Liderul AUR, George Simion, a transmis că 'Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranța domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru.

Domnul Gheorgheosu e membru AUR, lucra in departamentul de comunicare și a fost purtătorul de cuvânt la congresul din Ianuarie 2020.'

UPDATE: Cozmin Gușă a dezvăluit la DC News TV, vineri, că este vorba despre purtătorul de cuvânt al AUR, Mircea Gheorgheosu. 

România TV a transmis că bărbatul a recunoscut că în pliculeț era cannabis. 

El ar fi susținut că era pentru consumul propriu.

Știre inițială

Un angajat din legislativ a fost prins la intrarea în Parlament cu un pliculeț cu masă vegetală, posibil cannabis. Cei de la SPP au chemat Poliția să-l percheziționeze după ce au observat, la controlul de securitate, un 'obiect dreptunghilar, suspect', informează Antena 3. Totul s-a întâmplat joi, 26 august.

La controlul corporal, s-a găsit un pliculeț ce conținea o masă vegetală. Suspiciunile celor de la SPP au fost că bărbatul avea asupra sa cannabis, în cantitate de aproximativ două grame. 

Polițiștii de la Secția 17 l-au condus la sediu. Pliculețul a fost confiscat și trimis la laborator. 

Surse din cadrul anchetei, citate de Antena3, spun că bărbatul respectiv încerca să intre în Senat cu un pliculeț de cannabis. 

Realitatea PLUS a transmis, ulterior, că ar fi vorba despre un membru AUR. Contactat de Realitatea PLUS, liderul partidului, George Simion, nu a răspuns la telefon. 

Dosarul a fost preluat de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București. Deocamdată, persoana nu a fost pusă sub acuzare. Se așteaptă și rezultatele testelor de laborator. 

S-ar putea convoca și o comisie disciplinară, a precizat Antena3, în jurul orei 11:40. 

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reprezentat marea surpriză a alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Ce spune AUR că vrea să facă cu România

'Alianța pentru Unirea Românilor își propune să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român și să ajungă să legifereze și să guverneze pentru aceste interese.'

Alianța pentru Unirea Românilor se afirmă ca protectoare a articolului 1 punctul 1 din Constituția României:

'România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil'.

Acest articol este des încălcat și supus de facto atacului de către forțele politice actuale care doresc renunțarea la suveranitatea României prin forme de federalizare internă sau externă. Dorim să combatem orice formă de extremism și iredentism existente pe scena politică actuală prin anumite organizații care nu reprezintă interesele fraților noștri aparținând minorităților naționale.

De asemenea, având în vedere rapturile teritoriale la care România a fost supusă, luptăm pentru Articolul 1 din Constituția din 1923 privind teritoriul Țării și accentuăm articolul 3, punctul 4 din actuala Constituție, care spune că 'Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine'. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel