Candidatul PSD la prezidențiale. Roșca Stănescu: Cine este cel mai adecvat în acest moment

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat preluarea conducerii PSD de către Viorica Dăncilă după ce Liviu Dragnea a fost închis la Penitenciarul Rahova, fostul lider al social-democraților primind o condamnare de trei ani și șase luni de închisoare cu executare. În același timp, Roșca Stănescu spune că este nevoie urgentă ca PSD să desemneze candidatul la prezidențiale cât mai repede pentru a avea măcar o șansă minimă să lupte pentru Cotroceni.

Aparent, doamna Dăncilă devine cel mai puternic om din partid. În primul rând, pentru că, în absența lui Dragnea, ea va conduce temporar PSD. În al doilea rând, fiindcă deține poziția importantă de premier. Pe de altă parte, întrucât europarlamentarele și mai ales referendumul au fost mai ales o reașezare a politicii în România, a centrelor de putere. Se pune insistent problema retragerii PSD-ului din Executiv și în sensul ăsta vom asista la un tip de represiuni. 

De altfel, se pune problema unui candidat la prezidențiale în stare să se lupte și cu Klaus Iohannis și cu domnul Dacian Cioloș. Ori, în acest moment, cel mai adecvat candidat prezidențial ar fi cel care va fi președintele pentru o lungă perioadă de timp a PSD-ului. Dacă va fi doamna Dăncilă, atunci doamna Dăncilă va trebui să preia și această sarcină a candidaturii la prezidențiale dacă nu ar trebui ales un alt președinte definitiv al PSD-ului.

'Este extrem de urgent'

Este extrem de urgent pentru PSD dacă vrea să aibă o șansă cât de mică să se lupte pentru Cotroceni, să desemneze repede pe cineva. Un partid care continuă să fie cel mai mare partid din România are suficienți oameni, inclusiv doamna Dăncilă, care ar putea să îndeplinească acest rol. Toată chestiunea este să se hotărască odată și să anunțe public pentru ca opinia publică să devină din ce în ce mai atentă asupra persoanei respective, pe care să o perceapă ca un prezidențiabil, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Vezi și: Palada, despre Kovesi la prezidențiale: "Se vede în sondaje". Premieră, ce va ajunge să facă Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel