Când intră pe carduri a treia tranşă de vouchere sociale de 250 lei

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată când urmează să intre banii din voucherele sociale pe card, luna aceasta.

Cardurile beneficiarilor de vouchere sociale de 250 lei vor fi încărcate din nou. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că a treia tranşă de vouchere sociale va fi făcută în ultima săptămână din luna octombrie. Peste 2 milioane de români beneficază de vouchere sociale de 250 lei în cadrul programului guvernamental „Sprijin pentru România”. Tichetele sunt destinate persoanelor nevoiaşe pentru a achiziţiona produse alimentare și mese calde. La sfârşitul lunii octombrie, beneficiarii de vouchere sociale vor primi din nou bani. Este vorba despre alţi 250 lei, reprezentând tranşa a treia din ajutorul dat de Guvern, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Ministrul a venit şi cu lămuriri prinvind plăţile restante pentru persoanele care se încadrează în programul „Sprijin pentru România”.  Marcel Boloş a afirmat că statul are bani şi că vor fi efectuate şi plăţile întrârziate. „Pot să existe astfel de situaţii în care fie nu a fost trecut pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari, fie a depăşit limita de venit pe care o are beneficiarul şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF. Avem situaţiile acestea care tot timpul sunt puse în discuţie, în spaţiul public, în telefoanele pe care le primim la minister. Eu cred că caz cu caz se pot rezolva. Pot să-i asigur pe toţi că, dacă cineva nu a fost cuprins pe lista de beneficiari sau s-a întâmplat această inadvertenţă cu Poşta Română, pot să îi asigur că, dacă au dreptul la aceste vouchere sociale, vor primi retroactiv banii. Întârzierile nu pot să existe decât cauzate de aceste lucruri”, a mai spus Marcel Boloş, citat de Agerpres.

Unde pot fi folosiţi banii din vouchere sociale 

Pot beneficia de vouchere sociale pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, persoanele încadrate în grad de handicap ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei şi familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social. De asemenea, primesc vouchere sociale şi persoanele fără adăpost.

Cât timp se vor mai acorda tichetele sociale

Românii din categoriile defavorizate vor mai putea accesa tichetele sociale în valoare de 250 de lei inclusiv în primele şase luni din anul 2023. Există posibilitatea ca aceste vouchere să fie distribuite până în anul 2027, dacă vor mai exista bani din bugetul fondurilor europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel