Cristian Bușoi, replică fermă după aluzia la un plagiat în teza sa de doctorat

Vineri la prânz, mai multe publicații apropiate lui Traian Băsescu au publicat o informație, preluată de pe un site, potrivit căreia în teza de doctorat a europarlamentarului Cristian Bușoi ar exista suspiciuni de plagiat.

O analiză publicată de platforma Contributors scoate în evidenţă pasaje copiate fără citare în lucrarea lui Buşoi din alţi autori sau chiar din articole scrise chiar de acesta.

Cristian Bușoi a declarat ferm că luucrarea sa de doctorat nu are probleme. ”Nu este nici măcar o acuzație, în text, ci doar în titlu, a spus Bușoi. Până acum nu am dat în judecată jurnaliști, n-aș vrea să încep cu autorul acestui articol, dar dacă face această afirmație mă văd nevoit să reacționez. Țin la teza mea de doctorat, care este o lucrare muncită, într-un domeniu care nu s-a mai studiat în România. Am analizat evoluția platformelor și programelor politice ale partidelor, în sănătate. Chiar pentru partea introductivă, la care se face referire în aluziile din acel articol, sunt puține lucrări. De fapt, autorul face aluzii privind forma, nu se referă la conținut”. 

Cristian Buşoi şi-a dat doctoratul în 2010, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, cu o lucrare despre sănătatea publică şi managementul sanitar, intitulată "Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție".

Lucrarea de doctorat a lui Buşoi are 128 de pagini şi este împărţită în patru secţiuni. Autorul analizei publicate de contributors.ro  susține că "prezentarea ideologiilor politice este preluată aproape în întregime din două surse, Țăranu și Pippidi, din care Bușoi copiază și aranjează paragrafe fără delimitare și în cele mai multe locuri fără citare adecvată”. 

Cristian Buşoi ar fi plagiat şi din Cristian Vlădescu, nimeni altul decât coordonatorul lucrării sale de doctorat, şi chiar dintr-un articol scris de Buşoi însuşi.

Apariția aceste analize în acest moment lasă loc la interpretări. În presă există numeroase speculații potrivit cărora Traian Băsescu ar candida din partea Mișcării Populare la Primăria Capitalei, unde PNL l-a desemnat candidat pe Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel