Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după mișcarea lui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după mișcarea lui Iohannis
Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după mișcarea lui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că premierul Viorica Dăncilă va onora invitaţia la Palatul Cotroceni pentru discuţii pe probleme de politică externă, el arătând că nu vede un motiv de a refuza având în vedere că scrisoarea adresată de Iohannis prim-ministrului reprezintă 'formula corectă instituţional'.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut următoarele declarații, luni, 14 mai: 'E problema premierului, nu stabilim noi ce face premierul, dar cred că, de data aceasta, pentru că am aflat că a fost trimisă o scrisoare din partea preşedintelui, adresată primului-ministru, cred că aceasta este formula corectă instituţional şi bănuiesc că doamna prim-ministru va da curs acestei invitaţii. Nu văd niciun alt motiv de a refuza. Cred că acesta va fi răspunsul, dar nu vorbesc în locul prim-ministrului'.

Întrebare despre Meleșcanu

Întrebat dacă ar trebui să meargă şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, la această întâlnire, Tăriceanu a răspuns: 'Acest lucru îl va aprecia doamna prim-ministru'. 'Premierul nu poate fi scurtcircuitat şi preşedintele trebuie să folosească această cale de comunicare. Şi eu când am fost prim-ministru aceeaşi cale funcţiona, inclusiv atunci când erau solicitări prin care anumitor miniştri li se cerea să-l însoţească pe preşedinte, întotdeauna aceste solicitări treceau pe la prim-ministru care îşi dădea sau nu acordul', a mai spus Tăriceanu. El a afirmat că 'aceste chestiuni au fost clar lămurite de prim-ministru, care şi-a exprimat punctul de vedere care este unul corect şi, până la urmă, ceea ce este mai important rămân problemele de fond'.

[citeste si]

Potrivit lui Tăriceanu, în problema relocării ambasadei din Israel, premierul şi ministrul de Externe au toate argumentele. 'Cred că Guvernul, prin poziţiile succesive pe care le-a avut, (...) a dovedit o consecvenţă în această privinţă şi cred că rămâne tuturor părţilor implicate să analizeze poziţia României pe parcursul acestor luni, care a fost o poziţie echilibrată', a arătat Tăriceanu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel