Călin Popescu Tăriceanu: Încrederea mea a fost zdruncinată grav. Premierul a luat decizii fără să ne consulte, dar a consultat preşedintele

Tăriceanu FOTO AGERPRES
Tăriceanu FOTO AGERPRES

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat de ce a decis să renunţe la coaliţia de guvernare cu cei de la PSD. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că încrederea sa în premierul Viorica Dăncilă a fost 'grav zdruncinată' pentru că aceasta a luat o serie de decizii fără consultarea sa, ca partener de guvernare, dar, în schimb, cu consultarea preşedintelui.

"O serie de întrebări în legătură cu o înţelegere explicită sau tacită între palate (Victoria şi Cotroceni - n.r.). O astfel de ipoteză am văzut că este foarte des prezentată şi sigur că este un element care nu vă ascund că mi-a ridicat nişte semne de întrebare. În relaţiile politice, în astfel de situaţii, într-o coaliţie politică, dacă nu ai încredere în partenerul de dialog, de coaliţie, atunci lucrurile nu pot să funcţioneze. Încrederea mea a fost grav zdruncinată de faptul că, în ultima perioadă, o serie de decizii pe care doamna prim-ministru le-a luat au fost făcute fără consultarea mea, dar, în schimb, cu consultarea preşedintelui. Şi alte lucruri, decizii care plecau pe o altă premisă şi ulterior existând se pare o agendă dublă, nu neapărat în sens peiorativ, dar o agendă pe care nu o cunoşteam, să constatăm că nu lucrurile care ni s-au spus oficial în întâlnirile pe care le am avut cu PSD nu au fost cele care s-au întâmplat, ci cu totul altele", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Delegaţia Permanentă a ALDE a decis luni ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel