Călin Popescu Tăriceanu: Încrederea mea a fost zdruncinată grav. Premierul a luat decizii fără să ne consulte, dar a consultat preşedintele

Florin Răvdan / 26 aug 2019 / 20:56 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu
Descriere foto: Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat de ce a decis să renunţe la coaliţia de guvernare cu cei de la PSD. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că încrederea sa în premierul Viorica Dăncilă a fost 'grav zdruncinată' pentru că aceasta a luat o serie de decizii fără consultarea sa, ca partener de guvernare, dar, în schimb, cu consultarea preşedintelui.

"O serie de întrebări în legătură cu o înţelegere explicită sau tacită între palate (Victoria şi Cotroceni - n.r.). O astfel de ipoteză am văzut că este foarte des prezentată şi sigur că este un element care nu vă ascund că mi-a ridicat nişte semne de întrebare. În relaţiile politice, în astfel de situaţii, într-o coaliţie politică, dacă nu ai încredere în partenerul de dialog, de coaliţie, atunci lucrurile nu pot să funcţioneze. Încrederea mea a fost grav zdruncinată de faptul că, în ultima perioadă, o serie de decizii pe care doamna prim-ministru le-a luat au fost făcute fără consultarea mea, dar, în schimb, cu consultarea preşedintelui. Şi alte lucruri, decizii care plecau pe o altă premisă şi ulterior existând se pare o agendă dublă, nu neapărat în sens peiorativ, dar o agendă pe care nu o cunoşteam, să constatăm că nu lucrurile care ni s-au spus oficial în întâlnirile pe care le am avut cu PSD nu au fost cele care s-au întâmplat, ci cu totul altele", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Delegaţia Permanentă a ALDE a decis luni ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23