Câine luptă, atac violent pe stradă. Cezar Osiceanu: Asta a condus la creşterea numărului lor

Mihai Ciobanu / 12 iun 2019 / 20:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cezar Osiceanu, arbitru internaţional la rasele de câini ciobăneşti româneşti şi presedinte fondator al Clubului Naţional de Câini Ciobăneşti Româneşti comentează cazul în care un câine de luptă lăsat liber pe stradă a atacat şi rănit câinele unei alte persoane. 

"Legea câinilor periculoși prevedea împărțirea câinilor în funcție de nivelul lor de agresivitate în mai multe categorii. Rasele extrem de agresive şi metișii lor erau obligate să fie castrate, iar deținătorii lor să se înscrie atât la poliţie cât şi la un ONG denumit Asociaţia Chinologică Română - ACHR. Din punct de vedere organizatoric, Poliția Română nu a avut şi nu are capacitatea tehnică şi fizică să înregistreze acești proprietari şi câinii lor deși ea poate aplica amenzi pentru nerespectarea legii!

Oricine poate acționa în instanță Poliția Română pentru neimpunerea respectării acestei legi şi neorganizarea poliției ptr respectarea ei (baza de date, etc) şi practic de complicitate la acest incident grav", afirmă Cezar Osiceanu.

"Deși legea ar fi trebuit sa limiteze numărul câinilor periculoși, ea, prin neaplicarea ei totală sau parțială, a condus la creșterea numărului lor. Prin necunoașterea legii sau prin evitarea respectării ei, o serie de persoane, crescători si deținători de câini din aceste rase, au realizat venituri constante, mari şi mai ales neimpozitate", a declarat Cezar Osiceanu. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26