Bulai critică organizarea târgurilor de Crăciun în centrul orașelor: "O tâmpenie. Dacă vrei târg..."

Fotografie de la Humphrey Muleba/ Pexels
Fotografie de la Humphrey Muleba/ Pexels

În emisiunea ”Nod în papură”, realizată de DC News, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre târgurile de Crăciun organizate în București,

”Te uiți pe geam direct de la etajul zece și vezi parcul de Crăciun”, inițiază conversația jurnalistul Val Vâlcu făcând referire la parcul de Crăciun. 

”Este o tâmpenie fără margini. Eu sunt dintre cei care critică chestia asta. E o dovadă de acțiune locală menită exclusiv ca să își facă imagine primarul. Hai să o luăm așa: era oricum un parc care a fost redus din suprafață, nu s-a făcut nici un studiu de fezabilitate. În momentul în care faci parc de distracție, sunt mii și mii de mașini care vin de peste tot și parchează saturând locul acesta absolut aberant, în sensul în care nu m-a întrebat nimeni dacă vreau așa ceva. Repet, un parc tematic în faci în altă parte cu tot ce îi trebuie, nu faci parc de genul acesta fără spații de parcare. E de imagine. Sunt convins că sunt mulți cărora le place. E un parc de distracții fără parcări, supraaglomerat, mai profită câte un restaurant din zonă pentru că oamenii nu pot mânca la tonete și preferă restaurantele... La tonete este mult mai scump. (...) Nu este o concepție în spate, este făcut pe repede înainte să fie făcut”, a declarat Alfred Bulai continuând: ”Primarul acesta a făcut și lucruri bune, de exemplu, față de restul Bucureștiului a pus lumini foarte puternice cu leduri la toate trecerile de pietoni. Vezi de la un kilometru trecerea de pietoni și asta e foarte bine”.

”Parcul I.O.R. e imens, ăsta e un parc mic de tot, e o chestie mică. Firea a acceptat să facă Târg de Crăciun în Piața Unirii, unde e un spațiu imens. Și aia e o prostie. Și aia e o tâmpenie. Dacă vrei să faci târg de Crăciun, închiriază un spațiu în afara Bucureștiului, fă linii de transport, aranjează acolo loturi și fă un oraș în care faci numai târg, cu parcări imense din care vei scoate bani, mai spune Alfred Bulai. 

Interviul integral poate fi urmărit în înregistrarea video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel