Buget 2015. Cristian Preda: Toţi rataţii politicii româneşti fac guvernul acum

Un europarlamentar declară că nu are cum să nu-și piardă cumpătul când vede că un stat, membru UE, nu are buget în 12 decembrie, susținând, totodată, că "toţi rataţii politicii româneşti fac guvernul acum".

Prezentarea bugetului pe anul 2015 cu întârziere este o „bătaie de joc" la adresa românilor și o clară încălcare a legii, consideră europarlamentarul Cristian Preda.

„Lucrurile sunt foarte grave, pentru că legea spune că bugetul trebuie prezentat mai devreme. Asta este o clară încălcare a legii şi văd că nu mai are o problemă nici premierul, n-am auzit nici vocile Opoziţiei. Că ar trebui dărâmat acest premier, care a folosit propriul guvern împotriva cetăţenilor români, împiedicându-i să voteze", a spus Cristian Preda la Digi24, cu foarte puțin timp înainte ca Guvernul Ponta să aprobe proiectul de buget pe 2015.

Sunt nişte amatori, a mai spus europarlamentarul. „Cum să nu-mi pierd cumpătul când o ţară UE n-are buget pe 12 decembrie", a spus Cristian Preda.

„Ideea de a analiza bugetul în nouă zile mie mi se pare o bătaie de joc. În primul rând, la adresa cetăţenilor. Peste tot, în ţările democratice, bugetul se analizează săptămâni la rând. Membrii comisiilor parlamentare se întâlnesc şi discută aplicat cu ministrul Bugetului. La noi nu se întâmplă așa. S-au jucat de ieri cu niște cifre. Aflăm că Vâlcov a lucrat noaptea. Ăștia şi bat joc de noi. Și în 9 zile ar trebui dat un vot. Când? Chiulangii de deputaţi şi senatori fac în nouă zile o analiză a bugetului? Soluţia e să plece acest guvern să aducem oameni competenţi, nu clienţi politici, nu racolaţi de la Tăriceanu, de la Oprea. Toţi rataţii politicii româneşti, de la Oprea la Tăriceanu, fac guvernul acum", a continuat europarlamentarul Cristian Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel