Britanicii denunță „afirmații false“ ale Rusiei în legătură cu exploziile de la gazoductele Nord Stream: Încearcă să deturneze atenția

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Federația Rusă a acuzat Marea Britanie de exploziile de la gazoductele Nord Stream. Ministerul Apărării de la Londra denunță „afirmații false“ ale Kremlinului.

Ministerul britanic al Apărării a denunţat sâmbătă "afirmaţiile false" ale Moscovei pentru "a deturna atenţia", după ce armata rusă a acuzat Marea Britanie de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream şi un atac cu drone, informează France Presse şi Reuters.

"Pentru a deturna atenţia de la gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmaţii false de o amploare epică", a scris pe Twitter Apărarea britanică.

"Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre disputele din cadrul guvernului rus decât despre Occident", potrivit ministerului britanic.

Rusia a acuzat sâmbătă "reprezentanţii unei unităţi a marinei britanice" că "au participat la planificarea, logistica şi punerea în aplicare a actului terorist din Marea Baltică la 26 septembrie pentru a submina gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2".

De asemenea, armata rusă a imputat sâmbătă Ucrainei şi Regatului Unit atacul masiv cu drone ce a vizat flota sa de la Marea Neagră din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova, care a provocat "pagube minore" la una dintre nave.

"Pregătirea acestui act terorist şi formarea personalului militar al Centrului 73 ucrainean de Operaţiuni Maritime Speciale au fost efectuate de specialişti britanici cu sediul la Oceakov în regiunea Mîkolaiv din Ucraina", a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Aceste nave participau la protecţia convoaielor responsabile cu exportul de cereale ucrainene, potrivit Moscovei, scrie Agerpres.

Atac asupra flotei ruse din Crimeea. Kremlinul acuză Ucraina și Marea Britanie

Armata rusă a anunţat sâmbătă că a respins un atac masiv de drone asupra flotei sale din Golful Sevastopol, în Peninsula Crimeea anexată, pe care l-a imputat Ucrainei şi Marii Britanii şi care a avariat o navă, relatează France Presse.

Crimeea, anexată în martie 2014 de Rusia după o intervenţie a forţelor sale speciale şi un referendum de alipire denunţat de Kiev şi Occident, serveşte drept cartier general al acestei flote şi ca bază logistică pentru ofensiva rusă în Ucraina. Instalaţiile militare şi civile au fost vizate acolo de mai multe ori în ultimele luni.

Autorităţile proruse din peninsulă au anunţat sâmbătă dimineaţă devreme că nave ale flotei ruse de la Marea Neagră au respins un atac cu drone în Golful Sevastopol şi că toate dispozitivele au fost doborâte (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel