Brexit: Preşedintele PE afirmă că analiza parlamentului britanic este esenţială pentru orice acord

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a salutat marţi decizia Tribunalului Suprem al Regatului Unit, care a hotărât că suspendarea parlamentului britanic de către premierul Boris Johnson a fost ilegală, el afirmând că analiza forului legislativ este esenţială pentru orice acord privind Brexitul, transmite Reuters.

Decizie importantă a Tribunalului Suprem de a hotărî că suspendarea parlamentului este ilegală. Orice acord privind Brexitul trebuie să fie aprobat atât de Regatul Unit, cât şi de Parlamentul European, aşadar analiza democratică adecvată de ambele maluri ale Canalului Mânecii este esenţială, a scris Sassoli pe Twitter.

La începutul lunii septembrie, parlamentul britanic a votat o lege vizând evitarea unei ieşiri din Uniunea Europeană fără acord, care îl obligă pe şeful guvernului să ceară o amânare de trei luni a Brexitului dacă nu se ajunge la un acord până la 19 octombrie.

În centrul divergenţelor între Londra şi Bruxelles se află clauza privind plasa de siguranţă ("backstop"), care prevede că Regatul Unit în întregime rămâne într-un "teritoriu vamal unic" cu UE, în lipsa unei soluţii mai bune la finalul perioadei de tranziţie, pentru a evita reintroducerea frontierei fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, stat membru al UE.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, deţinută în acest semestru de Finlanda, i-a cerut Marii Britanii o propunere de acord scrisă privind Brexitul până la sfârşitul lunii pentru a evita o ieşire fără acord, ultimatum respins însă de Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel