BREXIT. Cum decurg pregătirile

Premierul britanic Theresa May a asigurat-o vineri, la Berlin, pe Angela Merkel că pregătirile pentru Brexit decurg conform planului. Ea a confirmat faptul că procedura formală va fi declanșată cel târziu la sfârșitul lui martie anul viitor.

"Munca noastră este în grafic, suntem cu adevărat pregătiți să activăm Articolul 50 (al Tratatului de la Lisabona) până la sfârșitul lui martie", a afirmat Theresa May, într-o declarație de presă comună cu Angela Merkel, înaintea întâlnirii bilaterale, scrie Agerpres.

Declarațiile sale survin pe fondul criticilor persistente ale deputaților din opoziție potrivit cărora guvernul britanic nu deține o strategie pentrru Brexit.

Există, de asemenea, posibilitatea ca planurile Theresei May să fie întârziate de decizia Înaltei Curți de la Londra ca guvernul britanic să obțină acordul parlamentului pentru declanșarea oficială a "divorțului" de Uniunea Europeană. Apelul guvernului va fi audiat la Curtea Supremă la începutul lunii decembrie.

"Vreau să văd în acesta un proces lin, un proces ordonat, mergând în direcția unei soluții care să fie în interesul atât al Marii Britanii, cât și al partenerilor noștri europeni", a adăugat Theresa May.

Potrivit cancelarului Merkel, la întâlnirea de vineri nu pot fi discutate detaliile Brexit-ului, întrucât Marea Britanie nu a declanșat în mod oficial procesul de ieșire din UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel