Braşov: Peste 40 de participanţi, la cea de-a doua ediţie a Târgului Gaudeamus

Peste 40 de participanţi, printre care cele mai prestigioase edituri din România, agenţi de difuzare de carte în limbile română şi engleză, producători şi importatori de jocuri educaţionale şi distribuitori de muzică participă, în perioada 4-8 septembrie, la cea de-a doua ediţie Târgului Gaudeamus Braşov, organizat de Radio România cu sprijinul Primăriei municipiului, au anunţat, marţi, organizatorii, într-o conferinţă de presă.

"Noutăţile ediţiei se regăsesc în primul rând la standuri. La fiecare ediţie a târgurilor Gaudeamus -Radio România participanţii aduc tot ce au mai nou în materie de apariţii editoriale", a declarat Coni Chifor, coordonator al evenimentului.

Potrivit acesteia, la ediţia de anul acesta, care se va desfăşura în Piaţa Sfatului, suprafaţa pentru standuri a fost extinsă la 450 mp, fiind cu aproximativ 75% mai mare decât la ediţia precedentă.

Totodată, ea a menţionat că va continua şi anul acesta, în cadrul evenimentului, campania Radio România "Cărţile se întorc acasă", prin intermediul căreia participanţii, chiar şi vizitatorii sunt invitaţi să doneze cărţi care, ulterior, vor ajunge "acolo unde este mare nevoie de ele", la biblioteci din mediul rural, biblioteci publice, care nu dispun de suficiente fonduri pentru achiziţii. 

Conform lui Chifor, în cadrul Târgului vor fi oferite circa 50 de premii la Tombola Gaudeamus, adresată vizitatorilor care achiziţionează cărţi, şi vor fi decernate o serie de premii şi trofee, editurilor, dar şi presei şi celei mai frumoase vizitatoare - Premiul Miss Lectura.

"Este o perioadă bună la început de septembrie, înainte de începerea anului şcolar. (...) Mă bucur că Radio România a reuşit să organizeze şi în acest an acest târg, această caravană şi le mulţumesc şi sper că vom răspunde aşteptărilor publicului, atât cel din Braşov cât şi turiştilor care se află în oraş în această perioadă", a precizat, la rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel