Bistriţa-Năsăud: Numărul cererilor de înscriere la creşă în municipiu, mai mare cu 40% decât numărul locurilor disponibile

[] []

17 mai 2019 / 16:22
Salveaza PDF Comentarii

Numărul cererilor depuse la nivelul municipiului Bistriţa în vederea înscrierii copiilor la creşă începând cu toamna acestui an este cu aproximativ 40% mai mare decât numărul locurilor disponibile, anunţate de primărie. 

Potrivit datelor comunicate, vineri, AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, au fost depuse 294 de dosare de înscriere la cele cinci creşe din municipiu, în timp ce numărul locurilor ce pot fi ocupate este de 212.

Şi anul trecut, numărul solicitărilor venite din partea părinţilor a fost cu 88 de locuri peste capacitatea creşelor din municipiu. Înscrierile la creşă s-au putut face în perioada 13-17 mai, condiţiile minime cumulative impuse fiind starea de sănătate corespunzătoare a copiilor şi ca domiciliul părinţilor să fie pe raza municipiului Bistriţa.

Dosarele depuse vor fi evaluate în funcţie de unele criterii de prioritate: părintele din familia monoparentală să fie angajat; să lucreze ambii părinţi / reprezentanţi legali ai copiilor; vârsta copilului să fie de 2 ani, împliniţi în anul în curs; copiii din aceeaşi familie vor fi înscrişi la aceeaşi creşă. Ultimul criteriu în funcţie de care se va face departajarea este data depunerii şi înregistrării cererii în registrul unic, motiv pentru care părinţii s-au grăbit încă din prima zi să depună dosarul de înscriere, formându-se cozi de la prima oră a dimineţii. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81